WITCH HAMMER hlásí: Nahrávací mise úspěšně splněna

Vydáno: 25.01.2023 06:55 - Czech Blade

Výběr studia Bomb Jack pro nadcházející album, jež má být volným pokračováním koncepčního příběhu započatého poslední deskou „AbsolutNo“, nebyl náhodný. Jelikož v tomto hudebním svatostánku pod zkušenýma rukama zvukového mistra Wendela Dreiseitla vznikala i poslední alba kapel DYMYTRY, TRAKTOR nebo PROTHEUS, nemohli WITCH HAMMER svůj nový materiál, který vyjde na konci dubna u Smile Music Records, svěřit do lepších rukou.

„Nahrávání mělo hladký průběh a tak důležitá pověstná chemie mezi námi jako kapelou a producentem zafungovala od prvního okamžiku,“ říká k nahrávání basák Petr Caputa, což potvrzují i výsledky nahrávání.

Už první nahrávací den byly kompletně nahrány rytmické party, ale pracovní tempo nepolevilo ani následující dny. Když měli Dejv s Petrem bicí i basu hotovu, hned následného úterního rána začal do pásů sázet kytarové riffy Honza, a i on večer mohl spokojeně hlásit ‚hotovo‘!

Nenechal se však zahanbit ani nejnovější člen WITCH HAMMER, kytarista Vojta. Ten i přes své mládí a ne tak bohaté zkušenosti z nahrávání jako zbytek kapely poctivě odmakal i své party a následující dny se s Honzou poctivě podělil i o kytarová sóla a vyhrávky.

Samostatnou kapitolou pak bylo nahrávání zpěvu a sborů, k němuž se opět vyjádřil Petr, obsluhovatel čtyř strun. „Producent Wendel z Honzova hrdla vymačkal opravdu to nejlepší, a v mnoha případech nám otevřel oči. Nejen v používání roztodivných technik zpěvu, ale i v různých kombinacích dvojhlasů a sborových nápěvů, které fanoušci na našich deskách zatím slyšet nemohli.“

Zkušený zvukový mág Wendel Dreiseitl se pak s krátkým odstupem od nahrávání pustil do dokončení mixu a následné finalizace nahrávky. Zde není od věci připomenout, že studio Bomb Jack je vybaveno analogovým pásem, který při finálním ošetření masteringem nahrávkám dodává patřičnou kvalitu i speciální zvuk – to zajisté ocení audiofilové, co si chtějí užít čistý a řádně šťavnatý řízný sound, který stojí na přirozeném náběru nástrojů, kde je zachován jedinečný zvukový charakter aparátu i každého nástroje namísto dnes tak populárního použití digitálních pluginů, jejichž důsledkem desky často znějí, jakoby padaly z tovární linky. Přesvědčíte se brzy - první singl bude venku každým dnem!

Facebook WITCH HAMMER


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení