Kapela VANUA2 vydává debutové album

Vydáno: 24.03.2023 13:57 - Czech Blade

VANUA2_cdČeská pop rocková skupina VANUA2 po pěti letech úspěšného koncertování vyslyšela četná přání fanoušků i hudebních publicistů a vypustila do světa svou první desku. Čerstvě vydané debutové album dostalo název podle stejnojmenného singlu "Two Of Us", v němž si se zpívajícím frontmanem Yannickem Tevim střihla duet zpěvačka Zofie Dares z kapely MYDY. Na vzniku alba se producentsky podílel i frontman kapely THE ATAVISTS Adam Krofian, Boris Carloff, Steve Walsh a mladý producent Enthic. Debutové album "Two Of Us" kapela VANUA2 slavnostně pokřtí ve středu 5. dubna společně s hosty na svém koncertu v pražském Lucerna Music Baru.

Kapela VANUA2 vznikla na základech kapely Blue Effect Radima Hladíka, kde více než deset let společně působili baskytarista Vojtěch Říha (BLUE EFFECT) a bubeník Vašek Zima (BLUE EFFECT, WALK CHOC ICE, -123 MINUT), kteří se po odchodu Radima Hladíka do muzikantského nebe spojili se zpěvákem Yannickem Tevim, pocházejícím z tichomořského souostroví Vanuatu. S kapelou doposud působil také kytarista Roman Helcl (NOVEMBER 2ND), který se podílel na nahrání alba, ale nyní sestavu opouští.

VANUA2 se plně opírá o autorskou tvorbu z dílny frontmana Yannicka Teviho a na nahrávkách spolupracuje s domácími i zahraničními producenty. Celý repertoár kapely je výhradně v angličtině. 

„S Vojtěchem Říhou a s Yannickem Tevim jsem se poprvé setkal na songwritting campu v době covidové. Původně měli pracovat s jiným producentem, který se ale kvůli tehdejším bezpečnostním opatřením nedostavil. Kluci zaklepali na dveře mého někdejšího studia s dotazem, zda bych si na ně neudělal trochu času. V podvečer už jsme měli hotový základ k tracku Two Of Us s hostující zpěvačkou Zofii Dares (Mydy), který vyšel loni na jaře společně s klipem jako pilotní singl, podle nějž se jmenuje celé album,“ popisuje začátek spolupráce Enthic.

VANUA2 feat. Zofie Dares - Two Of Us
Facebook VANUA2


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení