ŽÁDNEJ STRES vydává album "Cesta" a zve na křest do Třemošnice

Vydáno: 24.04.2023 06:42 - Víťa Magua

Žádnej stresAlbum, které se nejen názvem, ale i v mnoha textech, točí kolem takříkajíc denního chleba většiny interpretů a muzikantů vyšlo 21. dubna. K dispozici je pro fanoušky v digitálních distribucích jako je Spotify apod., a taky ve fyzické podobě na CD.

Nové album značí hudební posun od žánru, se kterým kapela začínala, k více rozkročenému, otevřenému stylu a zároveň posunulo zvuk k modernějšímu, částečně i tvrdšímu pojetí.

"Kapela se proměnila v mnoha ohledech," říká zpěvák Jiří Štursa. "Změnilo se složení kapely, všichni jsme se posunuli v životě do nové etapy, jsme starší, zkušenější, a to se odrazilo i na tom, jak a o čem píšeme naše písně. Vše se stále nese v odlehčeném, hravém duchu, ale muzikantsky je tato deska daleko vyzrálejší".

Album se pod taktovkou tria Ondřej Kosina, Ondřej Budinský a Ondřej Tichý nese ve více rockovém duchu, což je slyšet v písních jako "Páter", "Jenom já", "Lidi zkažený" nebo "Influencerská", nebojí se objevovat nové kreativní vody jako v písni "Tequilla", zároveň ale ctí kapelní kořeny, jak je slyšet například v písních "Kočuj" nebo "Čmeláci". Textově se nese, jak je u kapely zvykem, v pozitivním, leč často kritickém duchu k dnešní době, všímá si života kapel na cestách a zároveň mu dominují silné, zpěvné refrény.

Deska vznikala v prostorách studia „I“ s ostříleným veteránem české hudební scény Tomášem Fröde, který se postaral o produkci a mix alba. Spolupráce s ním byla velmi produktivní a podařilo se mu z kapely i jednotlivých muzikantů dostat skvělé výkony.

První dvě ochutnávky kapela z alba již vypustila, a to v podobě titulní skladby "Cesta" a odlehčené letní písně "Čmeláci". Obě můžou fanoušci najít na společně s klipem na Youtube a také k poslechu na Spotify. Kapela se zároveň pustila do vysokorozpočtového natáčení pilotního klipu k písni "Lidi Zkažený", ve které se objeví známý herec, jehož jméno je zatím zahaleno tajemstvím.

Zároveň má kapela za sebou větší část turné k desce. Finále a křest alba proběhne 6.5. v Třemošnici za podpory legendárních E!E, DUKLY VOZOVNY a kapely RAMBANBÁM. 

Žádnej Stres - Cesta

Facebook ŽÁDNEJ STRES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení