V novém singlu Elegy of Decay se ÁNNI více noří do atmosférického black metalu

Vydáno: 02.07.2024 07:59 - Jan Moravec

Srny, příroda… a všudypřítomná temnota. Jihočeští ÁNNI vydali nový singl "Elegy of Decay", který se s chutí rochní v blackmetalových bažinách, avšak stále s důrazem na čistý ženský zpěv. S novinkou chtějí oslovit labely kvůli vzniku dlouhohrajícího debutu, na kterém nyní pracují.

„Moc se mi líbí propojování atmosférického black metalu s krásným zpěvem Neiry. Je to kombinace, na které ÁNNI stojí. Má v sobě tajemno, osobitost a něco nesmírně přitažlivého,“ uvádí kytarista a autor hudby Václav Votruba.

K novince, z jejíhož textu je cítit vůně hlíny, lesa a tlejícího dřeva, pořídili ÁNNI klip, který opět režírovala Neira, jež se obecně stará o vizuální stránku kapely. „Ve videu jsou temné bytosti, které symbolizují přírodu. Je krásná, ale kvůli lidskému zásahu kolikrát i temná a v rozkladu. Jednou jí s námi dojde trpělivost, pohltí nás a pak se znovu zrodí v čistotě, bez lidí,“ komentuje Neira a dodává, že na videu spolupracovaly Srny z Junktownu, které jsou součástí českobudějovické taneční skupiny Aiwa! Tribe.

Nová skladba bude součástí připravované desky, již by kapela ráda vydala v příštím roce, kdy se také začne chystat na koncerty, které by měly odstartovat v roce 2026.

ÁNNI - Elegy Of Decay
Facebook ÁNNI


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení