Mnoho tváří tuzemské scény
czechblade logo
Fresh Blood profily kapel

Až nás budou miliony!

Vydáno: 20.01.2015 00:00 v sekci Publicistika - Gerd Muller

Foto: zdroj 

A ještě něco vám řeknu. Nový rok je opravdu blbý den. To lepší jaksi už skončilo, a to další je v neznámu. A navíc si život kazíme bilancemi. Dost na tom, že hlavy státu svým poddaným a národům nastavují zrcadlo. Je daleko hůř! Hudební průmysl totiž vytahuje na světlo boží statistiky.

Podle oficiální tiskové zprávy jednoho tuzemského vydavatelství z 30. prosince 2014 naši daňoví poplatníci během roku 2014 na youtube masově shlédli následující hudební klenoty:

  1. místo: AQUABABES –„Neříkej mi baby“ – 4 975000 shlédnutí

  2. místo: XINDL X – „V blbým věku“ – 4 425 000 shlédnutí

  3. místo: EGO & BEN CRISTOVAO - Molly“ - 4 328 000 shlédnutí

  4. místo: EKTOR – „Jak jinak“ – 3 950 000 shlédnutí

  5. místo: ANDĚLÉ FT. JAKUB DĚKAN – ATMO music – 3 893 000 shlédnutí


Tramtarará, sláva vítězům a čest…. Hm, kdo je v tomto případě ten poražený? Nejsa zatím políben těmito federálními hudebními klenoty si se zarputilostí zpravodaje nasazuji sluchátka, ostřím obraz a pojďme se pokochat.

Auvajs! Tak toto jsem opravdu nečekal… Rád bych se o tu paletu tónů, zvuků a barev podělil. Bojím se totiž s nimi zůstat sám.


Ano, přátelé. Slyšeli jste dobře… a jako ve vrcholovém sportu je skvělé si ty nejlepší momentky vychutnat ještě jednou. A pomalu. Dýchejte zhluboka..

Neříkej mi baby, nejsem tvojí holčičkou.

Ti co chůvu dělat chtěj mi.

Nemaj šanci ani nejmíň.

Nejsem exponát co má tě hřát.
Tak neříkej mi baby akorát.
Protože jááááá.
Nejsem jenom tvá.

Může být ještě vůbec hůř? Ale ano, může. Bude to fakt hustý. Kůl. Masový maso pro bezmasý masy.


Kucí to maj těžký, i když jsou ta generation bez hodnot. Tahat se s anti-molly v trenclích je vopruz. A jak dvakrát do týdne nebrouzdají po Jižáku, Petržalke alebo Miami, tak jsou značně nejistí a votrávení. No nic, já byl v létě pár dnů v Jaroměři a jsem v poho. Třeba by to boys pomohlo. Detail pro hudební maniaky – to sólo na guitar je v závěru dost votřesně pekelný. Hellish. Život si za prachy fakt nekoupíš. A talent taky ne.


Pro větší umělecký a technický dojem nelze opominout zásadní zvukomalebnou pasáž:

Čaute baby, baby, baby 

neviem čo ste si dali,dali, dali 

ale poďte radšej s nami, s nami, s nami 

oni ho maju Molly molly molly


Není přátelé všem dnům konec. Večírek pokračuje. A máme tady dalšího tuzemského borce. Hm, do frasa … neverím, mama. Že by mi někdo hodil něco do pití? Fak. Dak. Pták. Kokodák. Jak jinak!


Někdo mi hodil něco do pití, dobrý
Někdo mi hodil něco do pití, jó-jó
Někdo ti hodil do něco pití
nebo ses chovala jak dilina,
protože si dilina?


Sér gut. Je vidět, že cimrmanovská finta s totálním absolutním veršem a akustickou konstantou „…naše staré hodiny bijí čtyři hodiny“ našla uplatnění v tuzemském rapu. Blahopřeji.

Než jsem svůj blog dopsal, u AQUABABES počítadlo na jůtroubě vyskočilo na závratných 4 996 245 shlédnutí. Jasně, i já jsem tomu kapku pomohl. A upřímně se obávám, že tento blog to může posunout ještě dál. K pěti milionům oblažených fanoušků chybí už jen ždibec.

Co s tím? Nic. Se statistikami se nepolemizuje. Za sebe mohu jen slíbit, že materiály o SINUHET, FLASH THE READIES, THE ILLS, MORGUE SON, KRABATHOR nebo BRUTALLY DECEASED jsou první novoroční salvou malého alternativního dieslu proti mohutné flotile letadlových lodí domácího popu.

P.S. Závěrem bych se chtěl veřejně omluvit všem kapelám českého a slovenského středního rockového proudu. Do této chvíle jsem si vás patřičně necenil. A nepřipustil jsem si, že jakýkoliv poctivý zemitý song o hořkosti chmelu na patře, blonckách ve šmolkových džínách, holkách a mašinách je ve srovnání s youtube-medailisty v kategorii „klik sem, klik tam“ počinem vskutku invenčním. Sorry, chlapi. Na zdraví a nadosmrti dobrý!


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
SHAARK vydávají klip ze křtu v Bzenci ke skladbě „Emperor of Evil“ SHAARK vydávají klip ze křtu v Bzenci ke skladbě Emperor of Evil
Vydáno: 28.03.2024 v sekci Aktuality
17. února proběhl v bzeneckém KD křest nového LP thrash metalových SHAARK „Hybrid War“, které spatřilo světlo světa o den dříve. SHAARK si k tomu pozvali několik spřízněných kapel, vesměs souputníků celé své kariéry... číst dále
THE PUBLIC připomínají album Sanctify THE PUBLIC připomínají album Sanctify
Vydáno: 28.03.2024 v sekci Aktuality
Jsou kapely, u nichž je od prvopočátku zřetelné, že se mermomocí snaží bušit na bránu slávy a obecného povědomí. A pak jsou naopak kapely, o kterých nic moc nevíte, a přitom jsou schopny vám kdykoliv svou produkcí vyrazit dech... číst dále
Vydáte se za Heather? Vydáte se za Heather?
Vydáno: 27.03.2024 v sekci Aktuality
Tam, kde mnozí v kličkované mezi hudebními žánry a emocemi končí, začíná pouť Heather. Její cestu lemují příkré rockové riffy a nesmlouvavé harmonie, které však mnohdy jako mávnutím kouzelného proutku ustupují křehkým... číst dále
CHINASKI mají chuť zlobit CHINASKI mají chuť zlobit
Vydáno: 27.03.2024 v sekci Aktuality
Píseň "Mám chuť zlobit" z posledního řadového alba "Frihet" je jednou z nejoblíbenějších písní na koncertech CHINASKI. Kapela se proto rozhodla ke svému třicetiletému výročí natočit jako jeden ze speciálních dárků klip s... číst dále
DARK GAMBALLE odhalují svoje hříchy DARK GAMBALLE odhalují svoje hříchy
Vydáno: 26.03.2024 v sekci Aktuality
Čerstvé album "Dobrý lhář" podpořili DARK GAMBALLE videoklipem k titulní písni, na němž kapela spolupracovala s režisérem Martinem Ferkem: "S obrovskou radostí oznamujeme, že se nám povedlo probudit z pětiletého tvůrčího spánku... číst dále