THE REVOLT - Lost In Fiction

Vydáno: 24.06.2014 00:00 - Czech Blade

THE REVOLT
Lost In Fiction
AB RECORDS – 58:18
crossover/metal   ČR

 

O tom, že kapela THE REVOLT má poměrně slibný potenciál, jsem se nemusel přesvědčovat dlouho. Vlastně už jejich debutová deska „Instinct“ z roku 2009 naznačila leccos. Nyní pelhřimovští crossover metalisté přicházejí s ještě sebevědomějším počinem, který dostal název „Lost In Fiction“. Toužíte po přímočaré metalové jízdě, tvrdých kytarových riffech a nekompromisní rytmice? Jihočeský kvintet by vám tato přání měl splnit.

Stačí se podívat na výčet všech inspirací, který kapela uvádí na svém bandzonovém profilu. Formace jako SLIPKNOT, FEAR FACTORY, MUDVAYNE či MACHINE HEAD skutečně v některých skladbách zaznamenáte. Vše je však použito s dostatečným skladatelským citem, a tak nelze hovořit o jakémkoli vykrádání. Zpěvák Vláďa Hájek navíc umí kromě řevu použít i čistý zpěv, který možná trochu evokuje Coreyho Taylora. Této podobnosti si můžete všimnout v chytlavějších skladbách, jako je třeba „Feel My Pain“ či „If I Ask You“. Na své si však o něco více přijdou vyznavači extrémních vokálů, které tu mírně převažují.

Deska má nicméně co nabídnout i po instrumentální stránce. Vyzdvihnout bych chtěl především rytmickou sekci, která zde spolehlivě šlape a je hlavním hnacím motorem kapely. O určitou pestrost se pak (podobně jako u vokálů) starají ony kontrasty mezi tvrdšími a klidnějšími pasážemi. Hudba celkově působí velmi svěžím, energickým a také promyšleným dojmem. Je sice pravda, že nepřináší nic světoborně nového, o to se ostatně THE REVOLT ani nesnaží. Kromě výše uvedených skladeb ještě zmíním nejdelší kompozici „You Don’t Know“ a videoklipovou „Not Afraid“, jednu z nejchytlavějších písní na albu.     

„Lost in Fiction“ je deska, ke které se určitě budu rád vracet. THE REVOLT odvedli slušnou práci, za kterou se nemusí ani trochu stydět. O to víc jsem zvědavý na jejich další kroky, protože třetí deska bývá v mnoha případech zlomová.

 

Mikka ****1/2  

 

http://musicrvt.wix.com/therevolt


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení