V CITRONU opět zpívá Ladislav Křížek!

Vydáno: 06.09.2015 00:00 - Jirka Štraub

Foto: Spark Rockmagazine

Někomu to možná připomene situaci při tvorbě desky "Vypusťte psy!", kdy skupinu CITRON opustili zpěvák Ladislav Křížek a kytarista Jaroslav Bartoň, aby pak společně založili KREYSON.

Křížka nahradil Tibor Šándor a toho pak vystřídal Fany Michalík. On, baskytarista Václav Vlasák a kytarista Jindřich Kvita v roce 1991 odešli a založili si skupinu FUNNY. Mimochodem album "Vypusťte psy!", na němž Fany zpívá, nedávno vyšlo v reedici.


Mezitím docházelo k CITRONU k dalším personálním změnám. Po desce "Sexbomby" (1992) (zpěv: Aleš Hubáček) se k němu například vrátil Stanislav Hranický, jenž zpíval na slavném albu "Plni energie" (1986) a se skupinou po svém opětovném příchodu nahrál desku "Bigbítový pánbů" (2010). Hranický ale před dvěma lety zemřel a vystřídal ho znovu Fany Michalík. V sestavě se opět objevili i Jaroslav Bartoň, Václav Vlasák a Jindřich Kvita, který ovšem v roce 1997 zemřel na nádor na mozku.

Nyní ale CITRON prožil těžký personální otřes. Během prací na očekávaném novém řadovém albu "Rebelie Rebelů" z něj odešli čtyři členové - Václav Vlasák, Jaroslav Bartoň, Jiří Šperl a Fany Michalík. Bubeník Radim Pařízek se nevzdává a pokračuje v práci na novince (jeho dopis fanouškům si můžete přečíst zde). V CITRONU momentálně opět zpívá Ladislav Křížek!

Skupině ještě pomáhá zvukař a producent George Erič (spolupracuje například i s DOGOU) a ve studiu je přítomna dokonce Tanja, která ke kapele neodmyslitelně patří.

Je to nečekaná změna - doslova šok. Zároveň se vyplňuje přání některých fanoušků, kteří prahli po tom vidět se skupinou znovu legendárního Křížka, jenž s CITRONEM nahrál dnes už klasiku českého metalu "Radegast" (1987). Není to ovšem poprvé, co skupina spojila síly se zpěvákem po "radegastovské" éře. Křížek s ní spolupracoval ještě na vzpomínkové desce "Síla návratů" (2001).


Rozhovor s Radimem Pařízkem a Ladislavem Křížkem o situaci v kapele najdete v aktuálním Sparku.

Pohledy na věc se ale - jak už to tak bývá - různí, jak ukazují vyjádření čtyř ex-členů na facebookové stránce Citron Live.

Z chystané desky navíc můžete okusit demo (!), které na své stránky umístil Spark Rock Magazine (zde). 9.9. 2015 Spark také zveřejní první část dokumentu o nahrávání "Rebelie Rebelů".

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení