VYPSANÁ FIXA slaví 20 let šňůrou, na níž předskakuje sama sobě

Vydáno: 23.09.2014 00:00 - Jirka Štraub

VYPSANÁ FIXA ku příležitosti oslav dvaceti let své existence na scéně vyrazila na tour o dvaceti zastávkách. A jelikož se jedná o kulaté výročí, nebude chybět ani řada překvapení. To první přímo naráží na název šňůry "Před náma hrajeme my". Kapela totiž bude opravdu předskakovat sama sobě, a to unplugged provedením svých běžně nehraných, byť žádaných písní z demosnímků či prvních nahrávek vůbec. 

Překvapení číslo dvě: Konkurz na pozounistu. Pokud hrajete na pozoun, můžete se FIXE přihlásit. Jednoho z vás vybere na každou zastávku turné a všichni přihlášení si pak zahrajete 17. prosince ve velkém sále Lucerny.

Překvapení číslo tři: Charita. „Na každý z dvaceti koncertů šňůry Před náma hrajeme my  jsme nechali vyrobit dva speciální bannery a ty  budou následně viset až do konání koncertu v konkrétním klubu nebo na místě, kde se scházejí návštěvníci klubu. Na těchto bannerech, které jsme pojmenovali „fixí fixely“, jsou naše koncertní fotografie z těch uplynulých dvaceti let. Vznikly díky mnohaletému časosběru našeho kamaráda - fotografa Aleše Formánka a vlastně zachycují to, proč a jak  hrajeme. Každý banner  je  takové naše společné srdce bušící v toku času. Všechny tyto bannery vydražíme prostřednictvím našeho facebooku, kde budou jejich náhledy vystaveny. Podepíšeme je a následně předáme přímo na koncertě těm, kteří je vydražili. Celkovou vybranou částku pak vydělíme čtyřmi a každý z nás podpoří svým dílem nějakou dobrou věc nebo organizaci dle svého uvážení,“ říká frontman Márdi.

Překvapení číslo čtyři: Hosté a retrospektivní projekce (více zatím ještě bohužel skupina nevyzradila).

1043 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení