SUPPORT LESBIENS lákají ve videorozhovoru na novou desku "K.I.D."

Vydáno: 10.11.2015 00:11 - Jirka Štraub

"Název ‚Král je mrtev‘ značí novou desku, nové pojetí skladeb, nový zvuk,“ vysvětluje titul alba bubeník Radek Tomášek. Autorsky se novinka opírá o všechny členy skupiny a přináší celkem šestnáct skladeb na dvou nosičích.
„Název ‚král je mrtev‘ značí novou desku, nové pojetí skladeb, nový zvuk,“ vysvětluje titul alba bubeník Radek Tomášek. Autorsky se novinka opírá o všechny členy skupiny a přináší celkem šestnáct skladeb na dvou nosičích. Na prvním nosiči je deset nových nahrávek výhradně v angličtině. Čtyři z nich byly přetextovány do češtiny a tvoří základ bonusového nosiče. Doplňuje je remix Chrise Sadlera a skladba Skořicová. Tato píseň vznikla ve spolupráci s Ivou Pazderkovou na začátku letošního léta na podporu Českého registru dárců krvetvorných buněk IKEM a byly to právě pozitivní ohlasy na tuto píseň, které skupinu inspirovaly k realizaci českých verzí novýcskladeb.

„Podařilo se nám posunout o podstatný kus dál, jak co se týká písniček, tak zvukově. Za to vděčíme producentovi alba Arminovi Effenbergerovi. Z každého z nás se mu podařilo vysát to nejlepší,“ doplňuje zpěvák, skladatel a textař Czenda Urbánek.

SUPPORT LESBIENS o aktuální desce

SUPPORT LESBIENS natočili od svého založení v roce 1992 řadu hitů, mezi nejznámější patří např. skladby "Sweet Little Something", "Cliche" a "In Da Yard". Získali Zlaté a Platinové desky a jsou několikanásobnými držiteli ocenění České hudební akademie. V roce 2013 vydali zatím poslední studiové album "Leave a Message", ke kterému odjeli úspěšné turné s finskými WALTARI. Mezičas do zahájení práce na nové tvorbě si zpestřili akustickým vystoupením z cyklu hudební televize Óčko, ze kterého vzešlo CD + DVD G2 Acoustic Stage.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení