ROSA NOCTURNA: Ve více lidech se to lépe táhne

Vydáno: 15.08.2016 08:05 - Jaroslav Špulák

Na jednu stranu má brněnská symfometalová kapela ROSA NOCTURNA důvod se radovat. 6. dne šestého měsíce letošního roku vydala své druhé minialbum „Zapomenuté příběhy“. Je tu ale malý problém. V kapele jsou současně vlastně jenom tři členové, a takové personální rozpoložení nedává možnost prezentovat skladby uspokojivě naživo.

„Je to zvláštní, ale máme to tak po celou dobu fungování kapely. Něco děláme, něco vydáme, a potom nám odejdou lidi a my sháníme nové. Bývalý baskytarista tentokrát odešel předtím, než jsme šli nahrávat, takže jsme si do studia pozvali hosty, a bubeník odešel po nahrávání. Naše zpěvačka je na tom navíc špatně s časem,“ konstatuje s hořkým pousmáním kytarista Tonda „Gabriel“ Buček.

ROSA NOCTURNA tedy hledá především bubeníka. Hodil by se jí do sestavy i baskytarista, ale při vystoupeních používá sampler, takže basové party naživo zvládá.

„Naše album mělo být dlouhé, ale s ohledem na personální problémy je na něm nakonec méně písniček, než jsme zamýšleli. Je hodně symfonické, nejvíce je to patrné v první skladbě „Fenyklová panenka“. V ní je použita spousta nástrojů. V jiných písničkách jsou zase nástroje u nás nepříliš známé. A v textech jsou spíše starodávné příběhy,“ uzavírá Buček.

Spolu s ním momentálně v kapele jsou kytarista Jenda Koriťák a zpěvačka Zdeňka Vařejková.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení