HAIRY GROUPIES: Glam rock znovu útočí

Vydáno: 20.01.2017 16:03 - Pavla Smoláková

HAIRY GROUPIES je jihlavská kapela silně ovlivněná americkou glamovou scénou osmdesátých let. Nabízí glamrockovou show se vším, co k ní patří. V repertoáru má například i skladby Edge of a Broken Heart od VIXEN, Always od BON JOVI nebo Generation Wild od CRASHDÏET. Na jaře ale vydá EP s vlastní muzikou. Máme se na to těšit?
Od nahrání prvního singlu Start Again se kapela prakticky neustále bavila o tom, kde a s kým další skladby nahrát, aby se přiblížila tomu, co tak obdivuje. Snů o tom, že jí jako začínající vyprodukuje desku světoznámý Desmond Child, se sice už vzdala, našla ale jeho alternativu - Jana Němce (spolupracoval například s KREYSONEM, RUNNING WILD, Michaelem Schenkerem či CITRONEM). Věřila si natolik, že ho oslovila a byla to radost, když ji požádal o nahrávky. Nakonec se domluvili na spolupráci.

Hairy Groupies - Start Again

Album se nahrávalo v Jihlavě i v německém Magic Minds Music Studiu. Na pár dní se k nim přidal Jarda Bartoň (ex-CITRON, ex-KREYSON, LIMETAL), který kytaristovi Dennymu překopal skoro všechny kytarové riffy a částečně pomohl s technikou.
HAIRY GROUPIES se do budoucna chystají na promo koncerty, možná natočí klip nebo hudební video.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení