DEPAKINE CHRONO - "Eaieoo"

Vydáno: 15.09.2014 00:00 -

DEPAKINE CHRONO

Eaieoo

VLASTNÍ NÁKLAD - 19:43

noise/math rock   Česká republika

Budějovické duo (kytara, bicí) si nemohlo pro svůj projekt zvolit vhodnější název. Ten v sobě ukrývá označení pro zklidňující medikament, který se podává při manické fázi bipolární poruchy. Kluci na to šli ovšem lišácky. Poslech jejich první oficiální desky vás rozhodně neuklidní, ba naopak nabudí a vyvstane základní otázka – cože?

Skladby jsou krátké, úderné a pouze instrumentální. Celková stopáž desky nedosahuje ani dvaceti minut, o které se dělí osm písní. Přesto zažijete víc než poslechem kdejakého déle hrajícího alba. Už první skladba dokazuje úroveň hráčských schopností. Zároveň je slyšet určitá vyhranost i sehranost. Není se čemu divit. Kapela existuje již několik let, má za sebou i evropskou tour, přičemž regulérní nahrávku vydala až nyní.

Každá píseň je něčím jiná, jinak zajímavá. Nápady kluci rozhodně nešetří aneb bez tappingu  a zasekávaček ani ránu. Neobjevují se zde ani žádná hluchá místa, pořád budete mít pocit napětí a zvědavosti, jaký zvrat nastane. Nahrávka má pěkný hutný zvuk, o který se postaral Hromy (NOD NOD, FIVE SECONDS TO LEAVE). Nebudu zde rozepisovat to, jak na mě jednotlivá skladba působí - album hodnotím podle toho, jak funguje jako kompaktní celek. A to se klukům povedlo. Vytvořili spolu něco, co na české scéně nemá obdoby a co tu tak zoufale chybělo. V jedné z písní se dokonce objevuje parafráze na známou českou dětskou písničku. A víc už nepovím, zkuste ji najít a uhádnout sami.

4/6


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení