Mnoho tváří tuzemské scény
czechblade logo
Fresh Blood profily kapel
ENDLESS DRAIN: Umění rozhodnout se

ENDLESS DRAIN: Umění rozhodnout se

Vydáno: 10.06.2019 00:00 v sekci Fresh Blood - Jan Moravec

Podíváte-li se na historii tábroských trasherů ENDLESS DRAIN, můžete mít pocit, že některým z nás běží čas trochu jinak. O tom, jak dlouho trvá, než se od rozhodnutí nahrát album objeví jeho fyzické zhmotnění, vypráví kytarista Pepa Míka.


Představ prosím kapelu ENDLESS DRAIN a její historii.
V táborské thrashové kapele KONFUZE jsem se v roce 2016 sešel se Zdeňkem Čížkem (kytara, zpěv), což byl vlastně základ pro kapelu ENDLESS DRAIN. Po zhruba roce hraní s KONFUZÍ na akcích v Táboře a nejbližším okolí jsme se se Zdeňkem rozhodli, že bychom kapelu chtěli posunout o kousek dál, začít trochu růst, což se ale nesetkalo s porozuměním u zbytku kapely. Proto jsme zhruba po půl roce z kapely se Zdeňkem odešli. Na přelomu roku 2017 a 2018 jsme založili kapelu ENDLESS DRAIN. V kapele jsme ze začátku byli pouze dva, protože jsme nemohli najít pro nás vhodné spoluhráče. Naše první tři dema jsme si tedy natočili pouze sami ve dvou. Takhle jsme fungovali zhruba půl roku, kdy jsme usilovně skládali hudbu a plánovali, co bude dál. Mezitím se mi v únoru 2018 ozval Aleš Dostál z kapely ROOT s nabídkou, jestli bych nechtěl nastoupit do ROOT na post druhého kytaristy. Po dlouhém rozmýšlení jsem se rozhodl nabídku od ROOT odmítnout z toho důvodu, že jsem se chtěl naplno věnovat své vlastní kapele. Začátkem června 2018 se nám konečně podařilo najít spoluhráče, takže k nám nastoupili Filip Král (basa) a David Výborný (bicí). Po šesti týdnech intenzivního zkoušení jsme úspěšně odehráli náš první koncert v Táboře spolu s kapelou F.O.B. Následovalo období zkoušení a skládání nového materiálu. Ještě před koncem roku se nám podařilo zahrát jako předkapela DEBUSTROLU, což byla také velká zkušenost. V roce 2019 jsme se rozhodli, že by bylo dobré natočit album, a tak jsme v únoru nastoupili do studia a začali pracovat. Koncem března bylo album dotočené a 25. května vyšlo. Kromě toho nás letos čekají vystoupení s kapelami jako ARAKAIN, KRUCIPUSK, ROOT, DEBUSTROL, ČAD atd. Kapelu bychom chtěli dál posouvat a dál růst. Naším snem je dostat se do zahraničí.

Co z vaší historie považuješ za nejdůležitější okamžik či událost?
Vzhledem k naší poměrně krátké historii považujeme za nejdůležitější okamžik určitě vydání našeho prvního alba. Je to vlastně výsledek naší veškeré dlouhodobé práce.

Co Tě nejvíc přitahovalo na soutěži Fresh Blood, s jakými ambicemi jste se do soutěže přihlašovali?
Fresh Bood nás přitahovala, protože už je to poměrně známá a zavedená soutěž. Chceme se dostat do povědomí více lidí, zahrát si na větších akcích. Soutěž chceme rozhodně vyhrát a uděláme pro to všechno. Je to určitě dobrá reklama.

Finále Fresh Blood bude mít koncertní podobu. V čem si myslíš, že je největší síla ENDLESS DRAIN pro živá vystoupení, čím můžete na návštěvníky vašich koncertů nejsnáz zapůsobit?
Rozhodně naší energií. Hraní nás obrovsky naplňuje a baví, o čemž se všichni můžou přesvědčit na našich koncertech.

Jak se chystáte na letní sezónu, kde vás bude možné během léta vidět?
Intenzivně zkoušíme a už chystáme nový materiál. 25. 5. jsme album pokřtili na Metalbarsfestu v Soběslavi, jinak nás bude možné vidět v Táboře na akci Metalová Brusírna, nebo třeba na zastávce tour Within Destruction 28.9. v Táboře. S hraním je to složitější, mladou začínající kapelu málo kdo chce na svojí akci.(smích) To chceme změnit.

V těchto dnech jste vydali své debutové album „War Of My Hate“, můžeš tuhle desku blíž představit a přiblížit, co na ní posluchače čeká?
Album je plné energie, je to palba od začátku až do konce. Prolíná se tam klasický thrash metal, kterým jsme byli hodně ovlivněni v našich začátcích, ještě v kapele KONFUZE (songy jako "Psycho Shot", "L.O.T.D") se stylem, ke kterému tíhneme poslední dobou víc. Ten styl nedokážu přesně specifikovat, má prvky death metalu, stále prvky thrashe a blíží se spíše modernějšímu metalu (songy jako např. „Lifeless Sight“, „Sky of Lies“, „Desire“). Album rozhodně stojí za poslech! Všichni si ho můžete objednat na naší facebookové stránce. V brzké době taky začneme přidávat songy na YouTube a Bandzone, protože to prostě jinak nejde. (smích)

Profil ENDLESS DRAIN


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
SEKEROMLAT // HNUS UMÍRAJÍCÍ tour 2024 SEKEROMLAT // HNUS UMÍRAJÍCÍ tour 2024
Vydáno: 20.04.2024 v sekci Aktuality
15.-.18. května se vydají spřátelené black metalová smečky SEKEROMLAT a HNUS UMÍRAJÍCÍ na jarní mini turné po krajích českých, ale i pláních zahraničních. Tento počin bude navždy pamatován jako Semiz Kunäli Tour 2024. Kapely o... číst dále
INNERSPHERE - In the Shadow of the Sun INNERSPHERE - In the Shadow of the Sun
Vydáno: 19.04.2024 v sekci Recenze
SMILE MUSIC RECORDS – 47:49, melodic death metal... číst dále
GOOFY COW před Evropskou tour vydávají single Live And Let Die GOOFY COW před Evropskou tour vydávají single Live And Let Die
Vydáno: 19.04.2024 v sekci Aktuality
Předtím, než Goofy Cow vyjedou z České republiky a vydají se na svou květnovou tour po jižní Evropě, představují nový singl "Live And Let Die". Jeho hlavním motivem je nutnost hledět vpřed, nikoliv do minulosti. Skladba se hlouběji... číst dále
CHOROBOPOP na své třetí desce zkoumají hranice svobody CHOROBOPOP na své třetí desce zkoumají hranice svobody
Vydáno: 18.04.2024 v sekci Aktuality
Split sami se sebou na svém třetím řadovém albu Svobodě na stopě vydali rožnovští CHOROBOPOP. Zkušení hudebníci Daniel Stibor (Ctib), Pavel Zajíc (Zay) a Petr Gojtka (Keč) se na desce vrátili ke svým punkovým kořenům a zárove... číst dále
PAČESS a Bára Basiková vydávají Katechismus PAČESS a Bára Basiková vydávají Katechismus
Vydáno: 18.04.2024 v sekci Aktuality
Osm měsíců od alba "Absolutno" přichází pivně didaktický spolek PAČESS s novým materiálem, který dostal název "Katechismus". Bára Basiková se usadila v kapele a nutno podotknout, že jí tato pozice svědčí. "Písně na tuhle desku... číst dále