Mnoho tváří tuzemské scény
czechblade logo
Fresh Blood profily kapel
PHYLACTERY: Výzva v podobě neprozkoumaných stylových kombinací

PHYLACTERY: Výzva v podobě neprozkoumaných stylových kombinací

Vydáno: 12.06.2019 08:49 v sekci Fresh Blood - Jan Moravec

Ze slov zpěváka brněnských deathařů PHYLACTERY Setha, který už má zkušenost s vítězstvím v soutěži Fresh Blood, je patrná silná spokojenost s debutovým albem kapely i lehké avízo na jeho chystaného následovníka.


Představ prosím kapelu PHYLACTERY a její historii.
Jsme death-metalová kapela z Brna a okolí, původně stavěná jakožto side-projekt několika muzikantů ze spřátelených kapel v Brně. Naše počátky se datují někdy k roku 2014 kdy se začala tvořit první osa kapely a první písničky. V kompletní sestavě jsme pak od roku 2015 a v roce 2016 jsme začali fungovat naplno ve stávající sestavě. Naše tvorba vychází z old-schoolového death-metalu, který okořeňujeme jinými styly ( slam,brutaldeath,djent,black…). Aktuálně máme na svém kontě demo a první desku „Aeber“ vydanou pod českým labelem Support Underground.

Co z vaší historie považuješ za nejdůležitější okamžik či událost?
Jednoznačně vydání alba, které se nám podařilo nahrát nad očekávání kvalitně v brněnském studiu Sonidos. Otevřelo nám to nové obzory a ukázalo nám to co dokážeme, ale i na co ještě nemáme.

Co Tě nejvíc přitahovalo na soutěži Fresh Blood, s jakými ambicemi jste se do soutěže přihlašovali?
V soutěži a v semifinále jsme byli už v loňském roce, tak jsme to tedy zkusili znovu. Vloni jsem tuhle soutěž vyhrál se svojí druhou kapelou EMBRACE THE DARKNESS, tak by bylo i příjemné dostat se do finále s PHYLACTERY v tomto ročníku.

Finále Fresh Blood bude mít koncertní podobu. V čem si myslíš, že je největší síla PHYLACTERY pro živá vystoupení, čím můžete na návštěvníky vašich koncertů nejsnáz zapůsobit?
Určitě energickým a dynamickým vystoupením. Vzhledem k tomu, že je naše hudba rozmanitá a jednotlivé písničky se od sebe dají jednoduše identifikovat i různými přesahy do jiných žánrů, člověk se u našeho koncertu nezačne nudit.

Jak se chystáte na letní sezónu, kde vás bude možné během léta vidět?
Během léta máme domluveny pouze dva koncerty a to navíc ve stejný den. Jeden na Agressive Music Festu v pohoří v 10 hodin ráno a druhý v Újezdci u Osvětiman v 10 hodin večer. Oboje se uskuteční 20.7. Teď máme především sehrávací a skládací pauzu a plánujeme točit klip, takže si toho moc nebereme.

Od vydání vašeho debutového alba „Aeber“ uplynulo něco málo přes rok, jak s tímto odstupem vidíš desku, jaké zkušenosti jste si přinesli z nahrávání, čemu byste se chtěli při tvorbě další desky vyhnout a na čem naopak stavět, a jak to vypadá s novým materiálem?
Deska se nám opravdu povedla jak skladbou, tak i nahrát. Pro mě osobně je to pořád opravdu top materiál. Pro další bychom chtěli trochu zrychlit ale pustit se i do dalších, neprozkoumaných možností kombinací stylů. Rádi bychom ( a vlastně už i stavíme ) nový materiál více na brutal death-metalu. Aktuálně dokončujeme nové písničky pro EP, které se znovu vnoří do světa, ze kterého vznikl i debut a rozšíří tak příběh. Pokud vše půjde dobře, mohl by se nový materiál objevit venku na přelomu roku.


Profil PHYLACTERY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
SHAARK vydávají klip ze křtu v Bzenci ke skladbě „Emperor of Evil“ SHAARK vydávají klip ze křtu v Bzenci ke skladbě Emperor of Evil
Vydáno: 28.03.2024 v sekci Aktuality
17. února proběhl v bzeneckém KD křest nového LP thrash metalových SHAARK „Hybrid War“, které spatřilo světlo světa o den dříve. SHAARK si k tomu pozvali několik spřízněných kapel, vesměs souputníků celé své kariéry... číst dále
THE PUBLIC připomínají album Sanctify THE PUBLIC připomínají album Sanctify
Vydáno: 28.03.2024 v sekci Aktuality
Jsou kapely, u nichž je od prvopočátku zřetelné, že se mermomocí snaží bušit na bránu slávy a obecného povědomí. A pak jsou naopak kapely, o kterých nic moc nevíte, a přitom jsou schopny vám kdykoliv svou produkcí vyrazit dech... číst dále
Vydáte se za Heather? Vydáte se za Heather?
Vydáno: 27.03.2024 v sekci Aktuality
Tam, kde mnozí v kličkované mezi hudebními žánry a emocemi končí, začíná pouť Heather. Její cestu lemují příkré rockové riffy a nesmlouvavé harmonie, které však mnohdy jako mávnutím kouzelného proutku ustupují křehkým... číst dále
CHINASKI mají chuť zlobit CHINASKI mají chuť zlobit
Vydáno: 27.03.2024 v sekci Aktuality
Píseň "Mám chuť zlobit" z posledního řadového alba "Frihet" je jednou z nejoblíbenějších písní na koncertech CHINASKI. Kapela se proto rozhodla ke svému třicetiletému výročí natočit jako jeden ze speciálních dárků klip s... číst dále
DARK GAMBALLE odhalují svoje hříchy DARK GAMBALLE odhalují svoje hříchy
Vydáno: 26.03.2024 v sekci Aktuality
Čerstvé album "Dobrý lhář" podpořili DARK GAMBALLE videoklipem k titulní písni, na němž kapela spolupracovala s režisérem Martinem Ferkem: "S obrovskou radostí oznamujeme, že se nám povedlo probudit z pětiletého tvůrčího spánku... číst dále