NEUROTIC MACHINERY: Břitvy jsou nabroušeny!

Vydáno: 17.06.2019 05:43 - Jan Moravec

Tomu se říká zodpovědný přístup k soutěži Fresh Blood! Tachovští NEUROTIC MACHINERY, poté, co v sobě probudili soutěžního ducha, se v případě dalšího postupu zavázali k osobní oběti...
Představ prosím kapelu NEUROTIC MACHINERY a její historii.
Fungujeme od roku 2006, máme za sebou pět alb, několik videoklipů, a odehráno kolem tří set koncertů, včetně zahraničních zastávek. Sestava byla první roky poměrně proměnlivá, ale jádro kapely je neměnné. Až na druhého (staronového) zpěváka, a kritický post baskytary jsme pospolu šestým rokem.

Co z vaší historie považuješ za nejdůležitější okamžik či událost?
Tohle bude znít jako totální klišé z nějakýho béčkovýho romanťáku. Mohl bych tady leccos zmínit, ale… Nejdůležitější je, že jsme se potkali, táhneme to spolu už třináctým rokem, a i když si občas lezeme totálně na nervy, pořád jsme plni entuziasmu a plánu do budoucna. Co je víc? (smích)

Co Tě nejvíc přitahovalo na soutěži FreshBlood, s jakými ambicemi jste se do soutěže přihlašovali?
Toto celé byla především iniciativa našeho bubeníka, který nás vyburcoval a probudil v nás soutěžního ducha. Už jen to, že jsme se z víc než pětistovky kapel dostali mezi třicítku semifinalistů, je pro nás ohromný úspěch a ocenění naší práce. No, a když už jsme tak daleko, tak se rveme i o to finále. Bereme to tak, že máme perfektní příležitost se představit lidem, kteří o nás třeba ještě neslyšeli. No a co si budeme nalhávat, finálové ceny jsou taky nádherné.

Finále FreshBlood bude mít koncertní podobu. V čem si myslíš, že je největší síla NEUROTIC MACHINERY pro živá vystoupení, čím můžete na návštěvníky vašich koncertů nejsnáz zapůsobit?
Naši dva excentričtí frontmani jsou nepochybně hybnou silou našich vystoupení. Poté přichází na řadu naše hudební neuchopitelnost. Tyto dva prvky jsou pro nás stěžejní.

Jak se chystáte na letní sezónu, kde vás bude možné během léta vidět?
Na sézonu, byt‘ krátkou, jsme nachystaní poměrně dlouho. (smích) Aktuálně jsme vystoupili na MetalGate Czech Death festu, čeká nás Týnecký Mazec 22. června. V červenci se podíváme do Německa, kde vystoupíme na Los Krachos Benefiz Metal Open Air. A pak musím zmínit náš Husman fest, který pořádáme 3.8. v Tachově. Soupiska kapel je více než zajímavá, celé se to odehraje v krásným prostředí. Určitě jste všichni zváni!

Jako motivaci pro své fanoušky k hlasování ve Fresh Blood jste přislíbili, že v případě postupu do finále se celá kapela oholíte. Kdy naposledy jste byli do hladka oholení, nakoupili jste už žiletky a máte už vymyšlený podobně originální dárek pro fanoušky v případě vašeho vítězství?
Nevím jak ostatní, ale já byl do hladka oholen naposled cca v osmnácti. Břitvy jsou nabroušené, naše bradky čekají na omlazovací proces, takže teď už záleží jen na hlasujících. Inu, o tom bychom začali přemýšlet v případě, že bychom se do finále probojovali.

Profil NEUROTIC MACHINERY


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení