Debut SLEEPING DEFICIT právě vychází u Bizzare Leprous

Vydáno: 23.12.2019 00:00 - Martin Knap

Technická death-grindová formace SLEEPING DEFICIT, která byla aktivní v letech 2004 - 2006, kdy odehrála několik živých koncertů, se po řadě let dala dohromady jako duo a nahrála svůj debut „Flashback“.
Styl kapely lze popsat nejlépe jako experimentálně laděnou směs grindu a technického death metalu. Ve skladbách najdeme elektronické party a celkově „ujetý“, psychotický ráz. Nezapře se, že Olda Kamenetski i Citiborax Bibinov byli v minulosti členy kapel jako MINCING FURY, ALIENATION MENTAL či PERFECITIZEN.

Kapela o vzniku albu říká: „V případě SLEEPING DEFICIT se nám s pomocí vesmíru podařilo vrátit se do reality, kterou jsme nedotvořili. Vrátili jsme se tam, kde jsme tenkrát vše opustili. Navázali jsme na všechno, co jsme tehdy měli na srdci a na jazyku, a doplnili jsme onu realitu o tu část našeho nitra, která se vyvinula po čtrnácti letech z toho, co jsme tenkrát potřebovali stůj co stůj vypustit do vesmíru.“

Album vzniklo hlavně z potřeby uzavřít jednu kapitolu kreativního života protagonistů. Výsledek zní velmi slibně, takže doufáme, že se SLEEPING DEFICIT odhodlají v budoucnu načít i nové kapitoly. Album můžete poslouchat streamovat na Youtube či na stánkách Bandcamp, kde si jej můžete také zakoupit v digitálním formátu. 

Song "Revolution" z debutu Sleeping Deficit

Facebook SLEEPING DEFICIT


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení