Mnoho tváří tuzemské scény
czechblade logo
Fresh Blood profily kapel
Tachovský Husman Fest zveřejnil seznam účinkujících

Tachovský Husman Fest zveřejnil seznam účinkujících

Vydáno: 13.07.2020 05:59 v sekci Naživo - Martin Knap

Třetí ročník tachovské Husman Festu, který je v režii členů domácích hvězd NEUROTIC MACHINERY, zveřejnil seznam účinkujícíh.


Třetí ročník Husman festu v malebném prostředí klášterní zahrady muzea Českého lesa v Tachově. Opět vás bude čekat pohodová, rodinná atmosféra, profesionální zvuk, merchandise stánek vystupujících kapel.
Těšíme se na Vás 18. července 2020!
Brána festivalu se otevře v 11:00
Hlavní program začíná ve 12:30
Facebooková událost: ZDE

Line-up:
HYPNOS
(death metal)
Tuzemští death metaloví mohykáni. Skupinu v roce 1999 zakládají Bruno a Pegas po svém odchodu z legendárního Krabathoru. HYPNOS se za svou kariéru stali skutečným pojmem a platí za jednu z nejrespektovanějších evropských death metalových kapel. Jejich věhlas daleko přesahuje hranice české kotliny. Formace má na svém kontě hned několik vynikajících studiových počinů (namátkou uveďme skvělý debut „In Blood We Trust“, „Rabble Mänifesto“ nebo aktuální „The Whitecrow“) a na seznamu odehraných koncertů najdete vystoupení po boku death metalové smetánky. Vzato kol a kolem, neexistuje death metalový fanoušek, který by HYPNOS neznal. Skutečný kvlt.
Facebook HYPNOS

CUTTERRED FLESH (brutal death metal)

Řezníci ze západních Čech, kteří se v roce 2018 z plna hrdla připomněli nahrávkou „Code: Violence“, jež je – stručně řečeno – končetiny lámající a vnitřnosti z těla ven rvoucí masakr. Na Husman Fest nám pánové navíc přivezou ochutnat nový materiál. Nářez je předem garantován.
FB CUTTERED FLESH

ELISIUM (death metal-deathcore)

Týnec nad Labem se už nějakou dobu může pyšnit metalovým klenotem, který nese jméno ELYSIUM. Pánové se z původního technického death-thrash metalu inkarnovali do extrémnější podoby metalu, který je nadále značně technický, navíc osvěžený corovými prvky. Mazec od ELYSIUM prostě musíte zažít.
FB ELYSIUM

F.O.B. (death metal-metalcore)

Borci z F.O.B. prošli od svého vzniku v roce 1995 pestrým stylovým vývojem, aby dospěli do současného death metal-metalcorového vyznění, které dobře reprezentuje zatím poslední studiovka „...and Foes Have Become Our Masters“ (2015, MetalGate). Doporučujeme všem příznivcům vyvážené kombinace moderny a old schoolové klasiky.
Facebook F.O.B.

INNERSPHERE (melodic death metal)

Melodic death metaloví dravci INNERSPHERE se na Husman vrací po dvou letech. Formace se dobře uvedla vydařeným debutem „Amnesia“ (2018; MetalGate) a neúnavným koncertováním jak doma, tak v zahraničí. Kluci v těchto dnech pracují na novém počinu a slibují, že svůj návrat na Husman Fest vyšperkují i nějakou tou novou peckou. Těšíme se!
FB INNERSPHERE

NEUROTIC MACHINERY (technical death metal)

Pořadatelé Husman Festu jsou na české metalové mapě od roku 2006, kdy začali jako čistě death metalové těleso. Přes koketérii s post-rockem a post-metalem se prokousali do dnešní technical death metalové podoby. Tu představili na zbrusu nové desce „Nocturnal Misery“ (2020; vlastní vydání), která sbírá výborná hodnocení jak doma, tak v zahraničí. Srdečně zveme k ochutnávce této „neurotické vize death metalu“.
Facebook NEUROTIC MACHINERY

POSTCARDS FROM ARKHAM (post-rock-progressive)

Post-rockoví vizionáři z Havířova přivezou na západ Čech svou svěží produkci, která se rozpíná od post-rocku, přes progresivní rock a končí kdesi v black metalových vodách. Skupina s každou studiovou deskou roste, přičemž naposledy se vytáhla počinem „Oakvyl“ (2019; MetalGate). Tento pestrobarevný hudební zážitek si v živém podání rozhodně nenechte ujít. 
Facebook POSTCARDS FROM ARKHAM

SOMETHING LIKE (metalcore)

SOMETHING LIKE valí svěží a přímočarý metalcore, který kombinuje prvky staré i mladé školy žánru. Brutální pasáže střídají melodické vyhrávky a všemu vládne devastující vokál zpívaný v rodné češtině. Texty s hlubokým poselstvím vás pak donutí popřemýšlet nad nejrůznějšími sociálními a environmentálními tématy.
Facebook SOMETHING LIKE

SOUL DECODER (modern death metal)

Pražská parta, která se po EPčku „Turn off the Sun“ vykašlala na směsku melodeathu a metalcoru a začala se profilovat jako „extreme atmospheric quazi-stoner proggy semi-technical melodeath blackenedcore with Skyrim influences and Trap Aesthetics“. Z toho vyplývá, že pokud máte aspoň trochu v oblibě moderní extreme metal a především jestli vás zajímá, jak SOUL DECODER doopravdy zní, stavte se na Husman Fest 3.
Facebook SOUL DECODER

WHEN GOODBYE MEANS END (emo hardcore)

Tahle pětičlenná parta z Chomutova hrající modernější vlnu emo hardcoru se na Husman Festu představila už loni. Pánové dbají na různorodost své tvorby, čili je zaručeno, že jejich písně nesplynou v jeden monolitický celek. Díky mimořádnému skladatelskému talentu a dravému odhodlání můžeme od kapely očekávat velké věci.
Facebook WHEN GOODBYE MEANS END


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
SHAARK vydávají klip ze křtu v Bzenci ke skladbě „Emperor of Evil“ SHAARK vydávají klip ze křtu v Bzenci ke skladbě Emperor of Evil
Vydáno: 28.03.2024 v sekci Aktuality
17. února proběhl v bzeneckém KD křest nového LP thrash metalových SHAARK „Hybrid War“, které spatřilo světlo světa o den dříve. SHAARK si k tomu pozvali několik spřízněných kapel, vesměs souputníků celé své kariéry... číst dále
THE PUBLIC připomínají album Sanctify THE PUBLIC připomínají album Sanctify
Vydáno: 28.03.2024 v sekci Aktuality
Jsou kapely, u nichž je od prvopočátku zřetelné, že se mermomocí snaží bušit na bránu slávy a obecného povědomí. A pak jsou naopak kapely, o kterých nic moc nevíte, a přitom jsou schopny vám kdykoliv svou produkcí vyrazit dech... číst dále
Vydáte se za Heather? Vydáte se za Heather?
Vydáno: 27.03.2024 v sekci Aktuality
Tam, kde mnozí v kličkované mezi hudebními žánry a emocemi končí, začíná pouť Heather. Její cestu lemují příkré rockové riffy a nesmlouvavé harmonie, které však mnohdy jako mávnutím kouzelného proutku ustupují křehkým... číst dále
CHINASKI mají chuť zlobit CHINASKI mají chuť zlobit
Vydáno: 27.03.2024 v sekci Aktuality
Píseň "Mám chuť zlobit" z posledního řadového alba "Frihet" je jednou z nejoblíbenějších písní na koncertech CHINASKI. Kapela se proto rozhodla ke svému třicetiletému výročí natočit jako jeden ze speciálních dárků klip s... číst dále
DARK GAMBALLE odhalují svoje hříchy DARK GAMBALLE odhalují svoje hříchy
Vydáno: 26.03.2024 v sekci Aktuality
Čerstvé album "Dobrý lhář" podpořili DARK GAMBALLE videoklipem k titulní písni, na němž kapela spolupracovala s režisérem Martinem Ferkem: "S obrovskou radostí oznamujeme, že se nám povedlo probudit z pětiletého tvůrčího spánku... číst dále