Mnoho tváří tuzemské scény
czechblade logo
Fresh Blood profily kapel
Symbolic Fest se příští rok bohužel konat nebude

Symbolic Fest se příští rok bohužel konat nebude

Vydáno: 08.11.2020 13:05 v sekci Aktuality - Martin Knap

Organizátoři Symbolic Fest Open Air oznámili, že festival se kvůli dopadům pandemie Covid-19 konat nebude. Hlavní organizátor Dejvy Krédl ke zrušení akce píše následovné:


"Vlastně to není ani rok… Ani rok, co jsme si vykreslovali sny do těch nejkošatějších souvětí. Do souvětí, které se s přibývajícím alkoholem na našich poradách stávaly delší a delší (bezstarostnost podzimu roku 2019). Měli jsme za sebou příslib nového SYMBOLICkého areálu, měli jsme “požehnání” vedení obce Topolná, měli jsme line-up snů, doslova a do písmene snů. Bylo toho opravdu hodně, co jsme měli. A nebyli jsme sami. Festivalovou sezónu roku 2020 však pohřbil strach, restrikce a “neznámo”, vše zabalené do jednoho slova a jedné číslovky. Ano, všichni víte, o čem tu píši.

Máme zde začátek listopadu. Možná si řeknete, že je moc brzy na to vynášet nějaké závěry a rozhodnutí týkající se příští festivalové sezony. Upřímně, za sebe cítím, že je spíše pozdě. Pozdě na to říci si upřímně, jak to s námi bude v roce následujícím. Dost bylo falešných nadějí… SYMBOLICký ročník 2021 nebude.

Není v našich silách začít plánovat tak velkou událost na sklonku roku, tedy, ani ne sedm měsíců před jejím startem. Nešlo by to ani v době, kdyby svět “byl v pořádku” a my nemuseli se zatajeným dechem čekat, co se bude dít NE za pár měsíců a týdnů, ale doslova a do písmene za pár dní, potažmo hodin.

Míra nejistoty toho, co vlastně bude, nám svázala všechny sny a teď nás nutí reálně přemýšlet spíše nad jinými tématy, jako je zdraví, práce a naše rodiny… Myslím, že každý z Vás ví, co mám na mysli.

Trvalo mi dlouho, než jsem si přiznal, že BRUTALITY prostě nepřijedou, trvalo mi dlouho připustit si, že SYMBOLIC neotevře své brány nejenom v roce 2020, ale že se tak nestane ani v roce 2021. Nechci zde mluvit za nikoho dalšího z festivalové scény, toto je naše rozhodnutí, toto je výsledek našeho vnitřního boje ochromeného několikrát zmiňovanou nejistotou a aktuální situací.

Asi si to budu muset ještě několikrát zopakovat, abych tomu sám uvěřil. Naše rozhodnutí je však nezvratné, tudíž finální.

Neznamená to však, že SYMBOLIC jako festival končí. To v žádném případě. Pomalu spřádáme plány na ročník 2022. Důkazem toho budiž započatá jednání s potencionálními headlinery a jejich agenturami. To, co se právě teď ve světě děje, nás může přibrzdit, ne však zastavit.

Tímto se dostáváme k palčivé otázce lístků, které jste si zakoupili v předprodeji na ročník 2020. Ty samozřejmě zůstávají v platnosti na ročník nejbližší (doufáme, že na rok 2022). Pochopíme však, pokud budete chtít peníze vložené do jejich pořízení vrátit. Jsme připraveni Vám poslat Vaše peníze zpět v plné výši (nechceme si hrát na nějaké nesmyslné storno poplatky atd.). Stačí se nám jen ozvat na e-mail: info@symbolic.cz. Postup pak s každým z Vás bude veden individuálně, a to s cílem vedoucím k Vaší plné spokojenosti.

Nic z toho, co jsem popsal výše, se mi nepsalo snadno (a ještě horší to je se samotným připuštěním), ale myslím, že to všichni chápete. Přesto těch světel na konci tunelu vidím hned několik. V případě, že se situace bude zlepšovat a my na jaře uvidíme naději, jsme pro Vás připraveni (v míře v jaké jsme to udělali letos v létě) uspořádat opět dvoudenní Back To The Symbolic ve Třech Dvorech u Kolína na námi tolik milovaném přírodním koupališti. Navrch chceme i na Back začít vozit větší zahraniční headlinery, se kterými jsme již předběžně domluveni. Tímto krokem chceme zvýšit prestiž této naší “druhé akce” a opět tak přidat střípek do mozaiky smysluplnosti našeho počínání.

Moc nám všem přeji, ať si užijeme ve zdraví konec roku a do toho dalšího vzhlížíme s větším optimismem, než je tomu nyní. Brzy se Vám opět ozveme. Děkuji Vám za pozornost, za shovívavost a hlavně pak za přízeň a věrnost. Budeme se snažit i nadále dělat vše tak, abychom Vás nezklamali.

DEJVY 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
SHAARK vydávají klip ze křtu v Bzenci ke skladbě „Emperor of Evil“ SHAARK vydávají klip ze křtu v Bzenci ke skladbě Emperor of Evil
Vydáno: 28.03.2024 v sekci Aktuality
17. února proběhl v bzeneckém KD křest nového LP thrash metalových SHAARK „Hybrid War“, které spatřilo světlo světa o den dříve. SHAARK si k tomu pozvali několik spřízněných kapel, vesměs souputníků celé své kariéry... číst dále
THE PUBLIC připomínají album Sanctify THE PUBLIC připomínají album Sanctify
Vydáno: 28.03.2024 v sekci Aktuality
Jsou kapely, u nichž je od prvopočátku zřetelné, že se mermomocí snaží bušit na bránu slávy a obecného povědomí. A pak jsou naopak kapely, o kterých nic moc nevíte, a přitom jsou schopny vám kdykoliv svou produkcí vyrazit dech... číst dále
Vydáte se za Heather? Vydáte se za Heather?
Vydáno: 27.03.2024 v sekci Aktuality
Tam, kde mnozí v kličkované mezi hudebními žánry a emocemi končí, začíná pouť Heather. Její cestu lemují příkré rockové riffy a nesmlouvavé harmonie, které však mnohdy jako mávnutím kouzelného proutku ustupují křehkým... číst dále
CHINASKI mají chuť zlobit CHINASKI mají chuť zlobit
Vydáno: 27.03.2024 v sekci Aktuality
Píseň "Mám chuť zlobit" z posledního řadového alba "Frihet" je jednou z nejoblíbenějších písní na koncertech CHINASKI. Kapela se proto rozhodla ke svému třicetiletému výročí natočit jako jeden ze speciálních dárků klip s... číst dále
DARK GAMBALLE odhalují svoje hříchy DARK GAMBALLE odhalují svoje hříchy
Vydáno: 26.03.2024 v sekci Aktuality
Čerstvé album "Dobrý lhář" podpořili DARK GAMBALLE videoklipem k titulní písni, na němž kapela spolupracovala s režisérem Martinem Ferkem: "S obrovskou radostí oznamujeme, že se nám povedlo probudit z pětiletého tvůrčího spánku... číst dále