Symbolic Fest se příští rok bohužel konat nebude

Vydáno: 08.11.2020 13:05 - Martin Knap

Organizátoři Symbolic Fest Open Air oznámili, že festival se kvůli dopadům pandemie Covid-19 konat nebude. Hlavní organizátor Dejvy Krédl ke zrušení akce píše následovné:
"Vlastně to není ani rok… Ani rok, co jsme si vykreslovali sny do těch nejkošatějších souvětí. Do souvětí, které se s přibývajícím alkoholem na našich poradách stávaly delší a delší (bezstarostnost podzimu roku 2019). Měli jsme za sebou příslib nového SYMBOLICkého areálu, měli jsme “požehnání” vedení obce Topolná, měli jsme line-up snů, doslova a do písmene snů. Bylo toho opravdu hodně, co jsme měli. A nebyli jsme sami. Festivalovou sezónu roku 2020 však pohřbil strach, restrikce a “neznámo”, vše zabalené do jednoho slova a jedné číslovky. Ano, všichni víte, o čem tu píši.

Máme zde začátek listopadu. Možná si řeknete, že je moc brzy na to vynášet nějaké závěry a rozhodnutí týkající se příští festivalové sezony. Upřímně, za sebe cítím, že je spíše pozdě. Pozdě na to říci si upřímně, jak to s námi bude v roce následujícím. Dost bylo falešných nadějí… SYMBOLICký ročník 2021 nebude.

Není v našich silách začít plánovat tak velkou událost na sklonku roku, tedy, ani ne sedm měsíců před jejím startem. Nešlo by to ani v době, kdyby svět “byl v pořádku” a my nemuseli se zatajeným dechem čekat, co se bude dít NE za pár měsíců a týdnů, ale doslova a do písmene za pár dní, potažmo hodin.

Míra nejistoty toho, co vlastně bude, nám svázala všechny sny a teď nás nutí reálně přemýšlet spíše nad jinými tématy, jako je zdraví, práce a naše rodiny… Myslím, že každý z Vás ví, co mám na mysli.

Trvalo mi dlouho, než jsem si přiznal, že BRUTALITY prostě nepřijedou, trvalo mi dlouho připustit si, že SYMBOLIC neotevře své brány nejenom v roce 2020, ale že se tak nestane ani v roce 2021. Nechci zde mluvit za nikoho dalšího z festivalové scény, toto je naše rozhodnutí, toto je výsledek našeho vnitřního boje ochromeného několikrát zmiňovanou nejistotou a aktuální situací.

Asi si to budu muset ještě několikrát zopakovat, abych tomu sám uvěřil. Naše rozhodnutí je však nezvratné, tudíž finální.

Neznamená to však, že SYMBOLIC jako festival končí. To v žádném případě. Pomalu spřádáme plány na ročník 2022. Důkazem toho budiž započatá jednání s potencionálními headlinery a jejich agenturami. To, co se právě teď ve světě děje, nás může přibrzdit, ne však zastavit.

Tímto se dostáváme k palčivé otázce lístků, které jste si zakoupili v předprodeji na ročník 2020. Ty samozřejmě zůstávají v platnosti na ročník nejbližší (doufáme, že na rok 2022). Pochopíme však, pokud budete chtít peníze vložené do jejich pořízení vrátit. Jsme připraveni Vám poslat Vaše peníze zpět v plné výši (nechceme si hrát na nějaké nesmyslné storno poplatky atd.). Stačí se nám jen ozvat na e-mail: info@symbolic.cz. Postup pak s každým z Vás bude veden individuálně, a to s cílem vedoucím k Vaší plné spokojenosti.

Nic z toho, co jsem popsal výše, se mi nepsalo snadno (a ještě horší to je se samotným připuštěním), ale myslím, že to všichni chápete. Přesto těch světel na konci tunelu vidím hned několik. V případě, že se situace bude zlepšovat a my na jaře uvidíme naději, jsme pro Vás připraveni (v míře v jaké jsme to udělali letos v létě) uspořádat opět dvoudenní Back To The Symbolic ve Třech Dvorech u Kolína na námi tolik milovaném přírodním koupališti. Navrch chceme i na Back začít vozit větší zahraniční headlinery, se kterými jsme již předběžně domluveni. Tímto krokem chceme zvýšit prestiž této naší “druhé akce” a opět tak přidat střípek do mozaiky smysluplnosti našeho počínání.

Moc nám všem přeji, ať si užijeme ve zdraví konec roku a do toho dalšího vzhlížíme s větším optimismem, než je tomu nyní. Brzy se Vám opět ozveme. Děkuji Vám za pozornost, za shovívavost a hlavně pak za přízeň a věrnost. Budeme se snažit i nadále dělat vše tak, abychom Vás nezklamali.

DEJVY 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení