FAT BAT - V ráji netopýrů

Vydáno: 02.12.2020 10:25 - Czech Blade

Severočeské komando, které zasvětilo svoji identitu létajícím akrobatům živícím se krví, vydalo prvotinu „Pozvedněte prapory!“. Nejen o ní se Sparkem promluvil za celou kapelu kytarista Pavel Réz.
Jak byste vy sami označili styl vašeho hudebního směřování?
My si se stylem moc hlavu nelámeme. Asi máme nejblíže k heavy metalu, ale když se nám nápad líbí, nebojíme se zabrousit do hard rocku nebo přidat do songu prvky thrashe. Mohli bychom tomu říkat bat metal, ale nechceme vymýšlet novou škatulku, jen hrajeme to, co nás baví.

Proč se vaše debutové album jmenuje právě „Pozvedněte prapory!“?
Krásný název, co? (smích) Album je pojmenované po jedné ze skladeb, které jsou na CD. Nejde ale o politiku. Spíš o to, že jsme hrdí na „nekonečný ráj, zemi Čechů, národ Slovanů“, jak se v songu zpívá.

Skládáte nové skladby hromadně, nebo mají FAT BAT hlavního skladatele hudby a textů?
Výhradního skladatele nemáme. Většinu naší netopýří muziky dávají dohromady kytaristé, a zbytek kapely si pak přidá to „svoje“. Pak vše doladíme na zkušebně. U textů je to podobné, jen u několika skladeb na CD jsme využili literární tvorby našeho kamaráda Jana Hanyho Petrika.

Kterak vzpomínáte na natáčení alba ve studiu kytaristy Radka Kurce (ex-D.N.A.)?
Radek je ďábel! Pochopil, o co nám jde a byl nám velkým rádcem. Každý den nás uvítal skvělou kávou s vanilkou, a dal nám tak šanci dostat do těla i něco nealkoholického. (smích) Je to ale velký profík, což se ve velkém ukázalo při mixu a masteringu. To už bylo v době, kdy jsme nemohli z důvodu mimořádných opatření jet do studia, takže jsme vše řešili přes telefony a maily. Má obrovskou trpělivost a my jsme pyšní, že se stal nejen naším fanouškem, ale především kamarádem.

Podařilo se vám spojit s legendárními S.D.I., jak k vašemu kontaktu došlo? Mazec, že? Vše zařídil náš velký kamarád Radek Kalinič, který je naším fanouškem už od našich začátků. Ten borcům z S.D.I. vysvětlil, že si nemají vozit zahraniční support, protože tady u nás hraje jakýsi FAT BAT, ze kterého se posadí na zadek. No a dopadlo to tak, že nám kluci z S.D.I. společně s Radkem pokřtili i naší placku. Splněný sen, který skvěle zachytil i náš dvorní fotograf a kameraman Marek Gaier.

Máte kladný vztah i k netopýrům coby živočichům z masa a krve?
Velice kladný! Trochu nás sice vytáčí, že mají letos tahle zvířátka asi lepší marketing, ale my je doženeme. Tímto vyzýváme naše fanoušky – pokud byste měli k dispozici vycpaného netopýra, dejte nám vědět, stáli bychom o něj. Závěrem bychom chtěli dodat, že naše netopýří řady doplnil nový baskytarista Jožka Ložan. Všem fanouškům děkujeme za podporu a těšíme se na vás na koncertech!

Vznik: 2017
Místo: Chomutov
Styl: metal
Zajímavost: Debutová deska pokřtěná speed/thrashovou legendou.

Diskografie:
2020 - Pozvedněte prapory!

Sestava:
Matěj Matěcha – zpěv
Pavel Réz – kytara
Zbyšek Krotký – kytara
Jožka Ložan – baskytara
Josef Šlehofer – bicí

Fat Bat - Tak na to šlápni, brácho
Facebook FAT BAT


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení