Dvojvýroční rok Jiřího Schelingera nabídne oslavy během celého roku

Vydáno: 24.01.2021 08:27 - Czech Blade

Rok 2021 bude minimálně v hudební a kulturní sféře rokem zpěváka Jiřího Schelingera. 6.března by totiž tento originální interpret a skladatel oslavil 70. narozeniny a 13. dubna bohužel uplyne již čtyřicet let od jeho nečekané smrti. A právě u příležitosti těchto kulatých výročí se plánují oslavy během celého roku. Nejprve v online prostoru, ve speciální facebookové skupině Jiří Schelinger 70‘ a v druhé polovině roku, doufejme, už i živě na akcích, besedách, výstavách a koncertech – tedy přesně tak, jak je jménu Jiřího Schelingera hodno a jak by si i on sám přál.

SCHELINGER Jiří 2Veškeré dění okolo výročního roku a oslav Jiřího Schelingera mohou už nyní fanoušci sledovat ve speciální facebookové skupině‘, do které se dokonce mohou i živě zapojit a stát se tvůrci obsahu. Skupina bude totiž z velké části právě o fanoušcích. Cílem skupiny, která dosud na sociálních sítcích a českém internetu nikdy neexistovala, je vytvořit unikátní online obsah, v němž nebudou chybět live streamy a online rozhovory s kolegy, kamarády, členy kapel, ve kterých Jiří Schelinger působil, ale i s rodinou, spolužáky, fanoušky nebo muzikanty, které svojí tvorbou ovlivnil. Chystají se ale i další online speciality, které by minimálně během jara měly rezonovat československým internetem a připomenout fanouškům i mladé generaci nejen písně a videoklipy zpěváka s nezaměnitelným hlasem, ale i jeho osobnost, styl tvorby a jeho přemýšlení o hudbě i celkový pohled na svět. A chybět by neměl ani studiový mini koncert.

Letošní dvojvýroční rok Jiřího Schelingera chce ukázat zpěváka zase v trochu jiném světle a přiblížit ho fanouškům i jako osobnost a nechat vzniknout jedinečný online obsah, který ještě nikdy k žádnému výročí nevznikl.

Facebook Jiří Schelinger 70‘


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení