SOTURY - Kruh válečníků

Vydáno: 11.02.2021 10:15 - Czech Blade

Oficiální vznik jihlavské kapely se datuje v roce 2012, kdy si tehdejší formace říkala HELLDICKS. Dodnes stávající členy, bubeníka Pepu a kytaristu Dejwa, doplňoval basák Dan a kytarista Stanley. V tomto roce se ještě ke kapele připojil nový zpěvák Kóča a formace tím byla kompletní. V tomto období se všichni členové shodují na tom, že současný název kapely HELLDICKS není díky několika důvodům až tak ideální, a proto se kapela rozhoduje pro definitivní změnu. Ideálním názvem se stává Pepíkův návrh „Soturi“, který byl již dříve zamýšlen pro nedokončený hudební projekt. Název vychází z finského slova “válečník”, které je záměrně počeštěno. Změnilo se tak měkké „i“ na “ypsilon”. Proto tedy SOTURY.

Kapela se dostatečně sehrála a začala nahrávat první řadové CD s názvem “Temné údolí”, které bylo koncem roku 2012 vydáno. Kapela pak další roky vystupuje po celé České republice, účastní se soutěží a paralelně nahrává druhé řadové CD. Během těchto let došlo ke stěhování studia, vyplavení zkušebny a dalším překážkám. Kromě toho opouští kapelu basák Dan a přichází nový člen Tom. Kapela opět nahrává CD a vystupuje, kde se dá. Následně kapelu opouští i kytarista Stanley a přichází dlouholetý kamarád Tomy, který zaujme jak pozici kytaristy, tak vokalisty. V tomto novém složení kapela dokončila druhé řadové CD s názvem “Anděl zkázy” a na konci roku 2020 ho vypouští na veřejnost. Kapela si obě CD produkovala sama ve vlastním nahrávacím studiu.

SOTURY mají tedy po cca devíti letech dvě řadová alba, dva videoklipy a připravuje se na videoklip třetí. Kapelu od samotného vzniku až do současnosti tvoří pětičlenné komando, které vypadá takto: David Dejw Tůna (kytara, vokály), Tomáš Tomy Roháček (kytara, vokály), Josef Moravanský (bicí nástroje), Tomáš Dvořák (baskytara) a Petr “Kóča” Kočka (hlavní zpěv). SOTURY nemá jasně vyhraněný styl hudby. Naopak se snaží tvořit hudbu tak, aby si na své přišel fanoušek rocku nebo metalu, ale i fanoušek tvrdšího stylu.

Sotury - Anděl Zkázy

Facebook SOTURY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení