POST-HUDBA vydá album Svět na konci roku nula

Vydáno: 14.02.2021 08:35 - Czech Blade

Pražské elektropopové duo POST-HUDBA se po necelých dvou letech hlásí s novým elpíčkem. Nahrávka, kterou už loni v prosinci předznamenal pilotní singl "Bezpečí a klid", se jmenuje "Svět na konci roku nula" a její vydání je naplánováno na pondělí 1. března.

Zatímco první deska "Není se na co těšit" tematicky navazovala na trojici starých EP a jejich stěžejní motivy samoty, intimity a mezilidských vztahů, na novince se kapela poprvé vydává mimo komfortní zónu. Všech dvanáct skladeb reflektuje realitu pandemického “roku nula”, včetně nového singlu "Slepé mouchy". “Skladba je o vyčerpání, o apatii, o přijetí faktu, že svět teď prostě vypadá takto a nikdo s tím nedokážeme nic udělat,” vysvětluje frontman Dominik Zezula.

“Slepé mouchy, stejně jako celá deska, zní mnohem víc elektronicky,” doplňuje producent Tomáš Havlen, který v nových skladbách posouvá zvuk kapely dále od popových a indie kořenů směrem ke klubové hudbě, industriálu, trapu, ale i metalu a noise: “Pořád platí, že chceme, aby post-hudba proplouvala mezi hranicemi žánrů a existovala tak trochu ve svém vlastním světě.”

Album "Svět na konci roku nula" vyjde ve spolupráci domovského labelu Bad Names a platformy Full Moon Forum. Vydání 1. března bude digitální, v průběhu roku kapela plánuje vydat desku i na vinylu.

post-hudba - Slepé mouchy
Facebook POST-HUDBA


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení