Brněnští TRYO vydávají u Kabinet Records první velkou desku

Vydáno: 20.02.2021 13:30 - Czech Blade

Na konci února čeká rodinu brněnského vydavatelství Kabinet Records nový přírůstek. Svou první dlouhohrající desku u něj vydá brněnská alternative indie kapela TRYO. Trojice Šimon Podrazil, Lucie Čejková a Hynek Čejka vyšle album nazvané "sustainable gardening" do světa 26. února, a to jak na vinylu, tak v digitální podobě.

O dva týdny dříve, TRYO vydali singl "grey, white & red". Po písni "presence", která je k poslechu už od loňského roku, jde o druhou ochutnávku z chystané desky.

Album "sustainable gardening" získalo svou tvář při nahrávání ve studiu Palba v Příkazech u Olomouce. Master si vzal na starost Hynek Čejka, finální detaily kapela ladila loni na podzim skrze digitální spojení mezi Brnem a estonským Tartu.

Zatímco název "sustainable gardening" dal albu Kanye West, hudební základ pro něj postavili jiní velikáni. V barevném indie projevu kapely, který chvílemi překrývá mlhavý shoegaze háv, jsou cítit nejen vlivy kultů jako PINK FLOYD nebo The DOORS, ale také jména jako Orville Peck či Real Estate. TRYO desku popisují jako zhudebněný proces: „sustainable gardening" je o tom, že vše je v neustálém pohybu. Důležitý ale není tlačit na sebe, abys někam došel a něco dokázal, důležitý je vnímat a užít si tu cestu,“ popisuje baskytaristka Lucie.

TRYO - grey, white & red
Facebook TRYO


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení