VEGA ELEKTRA posílá do světa Znamení

Vydáno: 25.02.2021 06:23 - Czech Blade

VEGA ELEKTRA_cdJe tomu pár měsíců, kdy jako by z nebe spadla kapela VEGA ELEKTRA, jejíž název je inspirován podle dvou hvězd naší noční oblohy. Vega je dokonce nejjasnějšího hvězdou souhvězdí Lyry. Členové kapely však nejsou žádní začátečníci. Na české hudební scéně se potkávají již řadu let a jejich přátelství je dovedlo až k myšlence založit kapelu, vydat debutovou desku pod názvem "Znamení" a k tomu rovnou natočit také první klip.

Za touto celou myšlenkou stojí frontman kapely Martin Dolejš, který je zároveň autorem hudby i textů. O albu "Znamení" řekl: "Je pro mě završením jedné životní etapy a zároveň začátkem té nové. Je odrazem posledních několika let mého života a způsobem, jak vyjádřit své pocity.  Věřím, že si album najde své příznivce, kteří v něm najdou také kousek sebe."

Kapela má vše, co má moderní seskupení mít. Dokonce i charismatickou zpěvačku Terezu Rainin, která má za sebou působení v řadě úspěšných projektů, jako je Maranatha Gospel Choir, spolupráce s Kamilem Střihavkou, Václavem Bártou, či Michalem Ambrožem. Dalším členem je baskytarista Tomáš Otevřel, který dlouhodobě působí v Symfonickém orchestru Českého rozhlasu jako kontrabasista a mimo jiné je členem brněnské skupiny ANIMÉ. Za bicí usedl Tomáš Kozelka, známý především svým dlouhodobým působením v kapele Ondřeje Brzobohatého, který se již řadu let věnuje hudební produkci ve studiu DEMA Creative Production. Poslední členkou, jež se ke kapele přidala teprve nedávno, je klávesačka Denisa Gyürkeová, mladá, nadějná a všestranná hudebnice, která nedávno absolvovala konzervatoř Jaroslava Ježka.

Kapela má za sebou vydání debutového alba "Znamení", nicméně tím její práce nekončí. V současné době VEGA ELEKTRA pracují na dvou nových klipech, které by měly spatřit světlo světa ještě do léta letošího roku. Navíc už pracují na materiálu pro druhou desku, která dle slov frontmana Martina bude mít o něco syrovější zvuk, nicméně si zachová svou rozmanitost a cit pro melodii. Album "Znamení" vychází v digitální podobě v distribuci českého vydavatelství Supraphone. Album je dostupné také na Spotify, Apple Music a dalších digitálních platformách.

VEGA ELEKTRA - Konec
Facebook VEGA ELEKTRA


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení