ZEMĚTŘESENÍ 2 - Epilog

Vydáno: 10.03.2021 10:42 - Czech Blade

WARNER – 25:08, hard rock
ZEMĚTŘESENÍ_Epilog_cdByť jde o třetí pokračování pocty Jiřímu Schelingerovi, svou stylově razantní kytarou, ctící tradice hard rocku a nepodléhající módním trendům, na sebe strhává pozornost Dodo Doležal, mozek i duše projektu. Nechci se rouhat, ale takhle kdyby tehdy zněl Jirka a Ringův band... Co si budeme namlouvat, především desky se nemohly soundem poměřovat se světovou špičkou, byť na jevišti zněl v hardrockové části programu Čechův ansámbl obstojně.
Dodo rozvinul Jiřího odkaz způsobem, z něhož chvílemi až mrazí, byť na převtělení nevěřím. Na kazetách existující skladby podal s pietou, zhudebnění „Anděla smrti“ pak v duchu nejlepších sabbatovských tradic.

Mě osobně nejvíce potěšila šamanská adaptace „Oh Well“ z FLEETWOOD MAC. Osudový riff nedávno zesnulého Petera Greena ční jako nejvyšší monolit ve skalnatém městě. Zaříkávání Mladena Djelma, postavené na Schelingerově proroctví, přináší v titulní skladbě tíživou osudovost, jež nás nutí klást si otázky…

LP „Epilog“ považuji za nejlepší možné završení holdu Jiřímu Schelingerovi. Rozsahem mini, hudbou a nasazením maxi. Podobě jako „Rising“ od RAINBOW, čímž vzdávám Dodovi hold nejvyšší možný.

Jaromír Merhaut


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení