Nadupané sety, speciální hosté i premiéry klipů: RockOpera hrála živě přímo do obýváků

Vydáno: 30.04.2021 06:52 - Jan Moravec

RockOpera Praha věnovala konec března a celý duben živým streamům, které vysílala přes facebook přímo ze svého jeviště. Na dobrovolném vstupném se jí podařilo vybrat téměř devadesát tisíc korun.
První přenos se konal v sobotu 27. března. Koncert proběhl v rámci Mezinárodního dne divadel. RockOpera Praha vyslyšela přání řady fanoušků, kteří si chtěli poslechnout živě skladby kapely KING SIZE. Tu založili šéfové divadla Milan Steigerwald a Pavla Forest a její hity jsou pevnou součástí repertoáru divadla. Tvůrci na nich totiž postavili celou operu "Romeo & Julie".
"Ty skladby máme dodnes moc rádi a jak je vidět, naši fanoušci také," říká výkonná ředitelka, libretistka a zpěvačka Pavla Forest s tím, že RockOpera Praha letos slaví patnáct let na scéně, a proto večer zazněly i skladby, které s Milanem Steigerwaldem napsala přímo k jednotlivým operám. Jako speciální host vystoupila jedna ze stálic divadla Viktor Dyk. Premiéru si odbyl videoklip k písni "Zadky holý".

Podobný scénář měl i druhý živý stream, který proběhl 10. dubna. Také tentokrát tvořily první polovinu programu písně KING SIZE. A došlo i na cover LED ZEPPELIN. Jako speciální hosté se představili Martin Sluka, Jan Tláskal a Daniela Gildenlöw Langrová. „Repertoár máme dost bohatý na to, abychom se nemuseli opakovat," dodala Pavla Forest.

Při třetím živém streamu, který se konal 24. dubna, divadlo přehrálo od začátku do konce celé své dílo "Anna Karenina". Při koncertu vystoupil zatím nejvyšší počet pěveckých hostů, které RockOpera Praha na hlavní jeviště v rámci přímého přenosu přizvala. Fanoušci si tak mimo Pavly Forest užili také Jiřího Zonygu, Jana Tláskala, Žántí, Viktora Dyka, Petra Opavu a Marii Steigerwaldovou. Divadlo vybralo pro živý stream "Annu Kareninu" především z toho důvodu, že v současnosti k této rockové opeře dokončuje studiovou desku. Během přenosu měl premiéru také nový videoklip "Máš mě spoutanou" v režii Nikity Dovzhenka.

Trojice streamů pomohla vyburcovat fanoušky k tomu, aby poslali RockOpeře Praha na účet peněžité dary, které dosáhly hodnoty téměř 90 tisíc korun. „Moc děkujeme našim fanouškům, že s námi drží i v nejtěžších chvílích a pomáhají, co mohou," říká Pavla Forest s tím, že lidé mohou dobrovolné vstupné zasílat i zpětně, a to na účet spolku RockOpery Praha z. s.: 218895425/0600.

Přímým přenosem si RockOpera Praha vynahradila zrušený koncert v pražské Lucerně. Ten se měl konat v neděli 25. dubna a v jeho rámci mělo divadlo zahrát pro živé publikum svoji operu "Vymítač". Akce se připravovala ve spolupráci s projektem Cesta ze tmy, jehož cílem bylo obnovit kulturní akce s předpokladem, že všichni přítomní by na nich disponovali ten den pořízeným negativním PCR testem, který byl součástí ceny vstupenky. Týden před začátkem akce ovšem ministerstvo zdravotnictví informovalo, že se událost konat nebude.

RockOpera Praha - Máš mě spoutanou

Facebook RockOpera


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení