KITTCHEN - "ECHO"

Vydáno: 22.09.2014 00:00 -

KITTCHEN

ECHO

Industrial folk - Doksy, ČR

VLASTNÍ NÁKLAD

Zajímavým umělcem na poli české alternativní scény je muž, vystupující pod pseudonymem KITTCHEN. V květnu letošního roku vydal desku "ECHO", další ze svých “podomácku” nahraných alb, tentokrát jen s tím rozdílem, že jde o soubor remixů ze starších nahrávek. 

Nekvalitní záznamy, jemně vybrnkávající elektrické kytary, elektronika, samply, smyčky… To vše utváří jeden velký, ambientní celek. Ten pak KITTCHEN propojuje s někdy minimalistickým, někdy obsáhlým textem plným metafor, v němž občas nehledí na spisovnost jazyka českého, natož pak na to, jak moc pobuřující je jeho vyjadřování. Což je možná ke škodě, některé výrazy občas narušují koncept a hloubku textu. Co se týče hlasu, pokud jde jen o recitaci, proč ne... Ale nekvalitní záznam zpěvu s místy mizernou intonací a občasnými náznaky rapu zní spíše vtipně než tak pochmurně a zasmušile, jak se snaží celá deska působit. Nízká kvalita byla vzhledem k remasteringu zřejmě záměrná, s oním výsledným dojmem si už nejsem tak jistá.

I přes všechny zmíněné nedostatky se ale posluchači stále vybavují tu Boris Carloff, tu PSÍ VOJÁCI, tu zase třeba EINSTÜRZENDE NEUBAUTEN… Pokud se KITTCHEN bude držet ve správném směru a vypiluje si identičtější zvuk, hudební nápady i uvážlivost v textech, pravděpodobně sice nedosáhne jejich slávy, ale kvalitě jejich tvorby se přiblížit dokáže.

2,5/6

846


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení