Mnoho tváří tuzemské scény
czechblade logo
Fresh Blood profily kapel
Kdo nažhaví Metronome Prague?

Kdo nažhaví Metronome Prague?

Vydáno: 07.08.2021 14:19 v sekci Aktuality - Czech Blade

Hlavními hvězdami festivalu budou MORCHEEBA, HOSH a BEC


Pražské Výstaviště na konci léta rozezní unikátní hudební program. Do české metropole dorazí na festival první zahraniční interpreti. Různé obavy vyvrací třídenní akce Metronome Prague Warm Up, která se letos uskuteční ve dnech 10. - 12. září právě na Výstavišti Praha. Tedy tam, kde v minulých letech proběhly už čtyři úspěšné ročníky festivalu Metronome Prague a v roce 2022 se sem v plné parádě vrátí s prvním půlkulatým výročím.

„Jsme nesmírně rádi, že i přes odložený Metronome Prague zveme nyní návštěvníky již letos na skvělou mezinárodní hudební událost. Může to sice působit jako malý zázrak, ale my nadále zůstáváme optimističtí a pracujeme na různých improvizovaných hudebních akcích, kdy nejdůležitější je pro nás právě zářijový zahřívací Metronome Prague Warm Up. Bude to pořádné setkání nebo party, chcete-li, na kterou se nám podařilo potvrdit kvalitní zahraniční účinkující. Děkujeme všem, kteří si včas zarezervují své vstupenky a také podporovatelům, hlavnímu městu Praha, Ministerstvu Kultury a Nadaci PPF, kteří umožnili, abychom letos zvládli zorganizovat tuto akci.,“ říká producent festivalu David Gaydečka.

Pod sloganem Musíme to nažhavit nabídne Metronome Prague Warm Up tři dny zábavy a dobré hudby různých žánrů, určené pro všechny věkové vrstvy fanoušků. Festival v mnoha ohledech navazuje na to nejlepší, čím v minulých letech přispěl Metronome Prague domácí kulturní nabídce. A to nejen v některých programových bodech, ale i co do komfortu návštěvníků, který je letos logicky spojen i s dodržováním všech hygienických opatření, předepsaných pro kulturní a společenské akce.

„Podařilo se nám dát dohromady unikátní program včetně potvrzených zahraničních intepretů, kteří nám připomenout atmosféru festivalu Metronome Prague,“ říká dramaturgyně Barbora Šubrtová, která je podepsána jak pod čtyřmi proběhlými ročníky Metronome Prague, tak nadcházející Metronome Warm Up. Již dříve byla jako první jméno programu ohlášena britská MORCHEEBA, setrvale populární kapela, jež přiveze repertoár postavený nejen na svých známých hitech, ale také na letos na jaře vydaném albu "Blackest Blue", jehož kvalitu kritika přirovnává k její nejslavnější desce "Big Calm" z roku 1998. „Morcheebu asi není třeba představovat, jen připomenu jejich skvělý koncert na Metronome Prague 2019, kde toto vystoupení jednoznačně patřilo k vrcholům celého festivalu,“ dodává Barbora Šubrtová. MORCHEEBA bude hlavní hvězdou sobotního programu 11. září. Na scéně Fontána Stage ji doplní CURLY SIMON (SK), ANNABELLE a FEBRUARY. Druhá scéna bude patřit projektům a interpretům a dull set, Ima Teva, Timea a Zapomnělsem.

O den dříve bude Výstaviště patřit převážně taneční hudbě. „Fanoušci elektronické hudby se mohou těšit na producenta HOSH, kterého znají z Solomunova labelu Dyinamic a hodně rychle rostoucí, původem britskou a nyní v Berlíně žijící DJku BEC,“ přibližuje Šubrtová. Na Fontána Stage bude oběma zahraničním hostům sekundovat domácí DJ Barbora, na druhé scéně pak Favourite Obsession, Anna Vaverková, Cara a Mezi patry klid. O afterparty se postará Tetris. „Myslím, že ať už si chcete pořádně zatančit nebo se nechat jen tak pohladit, na Metronome Prague Warm Up to najdete,“ dodává Šubrtová.

HOSH patří mezi aktuálně nejúspěšnější producenty labelu Dyinamic, který založil známý producent Solomun v roce 2006. Track Midnight (The Hanging Tree) patřil mezi 3 nejposlouchanější skladby roku 2020 (1001 tracklists & BBC Radio 1). Jeho aktuální track Tighter byl Petem Tongem okamžitě zařazen jako „Essential new tune“. HOSH je znám nejen jako producent, ale také jako vynikající DJ, jehož sety mají na youtube miliónová shlédnutí.

I když pro DJku a producentku BEC bude toto její premiérové vystoupení v ČR, mnoho fanoušků ji zná díky jejím energetickým setům pro Beatport, Lab London nebo hudební platformu HÖR Berlin. Už od začátku spolupracovala s legendami jako Carl Cox, Adam Bayer nebo Pan Pot, kteří se jí snažili ulovit pro svůj label. V roce 2020 potvrdila svojí pozici jedné z nejrychleji rostoucí hvězdy svým setem na festivalu Awakening a založením vlastního labelu BEC, na kterém v letošním roce vydala několik singlů.

Nedělní program bude věnován poctě světově nejproslulejšímu českému rockerovi Ivanu Královi, který nás nečekaně opustil vloni v únoru. Koncert bude zaznamenávat Česká televize pro pozdější odvysílání sestřihu z něj. Celá dvacítka účinkujících koncertu Forever Král bude podrobně představena v blízkých dnech. V tuto chvíli jen připomeňme, že unikátní společné vystoupení Ivana Krále a jeho kapely s českou hudební a divadelní legendou Jiřím Suchým bylo ozdobou vůbec prvního ročníku Metronome Prague v roce 2016 a zařadilo se k nejpamětihodnějším koncertům celé historie festivalu.

Vstupenky s limitovanou kapacitou na festival Metronome Prague Warm Up se prodávají v síti GoOut. K dostání jsou jak třídenní tak i každý den zvlášť. Pořadatelé zdůrazňují garanci vrácení vstupného v případě neuskutečnění akce, byť takovou eventualitu nepředpokládají. 

Facebook METRONOME PRAGUE


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
SHAARK vydávají klip ze křtu v Bzenci ke skladbě „Emperor of Evil“ SHAARK vydávají klip ze křtu v Bzenci ke skladbě Emperor of Evil
Vydáno: 28.03.2024 v sekci Aktuality
17. února proběhl v bzeneckém KD křest nového LP thrash metalových SHAARK „Hybrid War“, které spatřilo světlo světa o den dříve. SHAARK si k tomu pozvali několik spřízněných kapel, vesměs souputníků celé své kariéry... číst dále
THE PUBLIC připomínají album Sanctify THE PUBLIC připomínají album Sanctify
Vydáno: 28.03.2024 v sekci Aktuality
Jsou kapely, u nichž je od prvopočátku zřetelné, že se mermomocí snaží bušit na bránu slávy a obecného povědomí. A pak jsou naopak kapely, o kterých nic moc nevíte, a přitom jsou schopny vám kdykoliv svou produkcí vyrazit dech... číst dále
Vydáte se za Heather? Vydáte se za Heather?
Vydáno: 27.03.2024 v sekci Aktuality
Tam, kde mnozí v kličkované mezi hudebními žánry a emocemi končí, začíná pouť Heather. Její cestu lemují příkré rockové riffy a nesmlouvavé harmonie, které však mnohdy jako mávnutím kouzelného proutku ustupují křehkým... číst dále
CHINASKI mají chuť zlobit CHINASKI mají chuť zlobit
Vydáno: 27.03.2024 v sekci Aktuality
Píseň "Mám chuť zlobit" z posledního řadového alba "Frihet" je jednou z nejoblíbenějších písní na koncertech CHINASKI. Kapela se proto rozhodla ke svému třicetiletému výročí natočit jako jeden ze speciálních dárků klip s... číst dále
DARK GAMBALLE odhalují svoje hříchy DARK GAMBALLE odhalují svoje hříchy
Vydáno: 26.03.2024 v sekci Aktuality
Čerstvé album "Dobrý lhář" podpořili DARK GAMBALLE videoklipem k titulní písni, na němž kapela spolupracovala s režisérem Martinem Ferkem: "S obrovskou radostí oznamujeme, že se nám povedlo probudit z pětiletého tvůrčího spánku... číst dále