ATAK - Nic pro dechovkáře

Vydáno: 15.09.2021 10:30 - Czech Blade

Jihomoravská metalová grupa má za sebou svůj první ostrý albový start, jehož křest posloužil obcím postiženým tornádem. Za kapelu se Sparkem promlouval kytarista Jaroslav Bystřický.
Můžete nám přiblížit příběh debutového alba „Útěk za snem“?
Na album „Útěk za snem“ byly zařazeny skladby, které mapují skupinu ATAK od jejího vzniku až po současnost. Obsahuje věci, na kterých se podíleli jak současní, tak i bývalí členové kapely. Při výběru nahrávacího studia jsme vsadili na jistotu a vybrali bzenecký Shaark. Na CD se podílela celá řada hostů, kteří nám pomohli s vokály a v bonusové skladbě zazní taky housle a cimbál.
Jak byste popsali žánrové zařazení ATAK?
Naše hudba vychází z tradičního heavy metalu s melodickými prvky, ale nebojíme se zabrousit i do jiných žánrů. Textově čerpáme z historie a z vlastních zkušeností běžného života.

Vznikají ve vaší kapele skladby pod taktovkou jednoho skladatele, nebo jde o kolektivní dílo?
Na tvorbě skladeb naší kapely se podílí více autorů, kdy se prvotní nápad dotvoří společnými silami ve zkušebně. Tímto bychom chtěli předejít jednotvárnosti skladeb a docílit jejich rozmanitosti. Naše texty, až na jeden, jsou výhradně záležitostí zpěváka, který si je píše takříkajíc „do huby“.

Jak vznikl název kapely ATAK? Má útočná identita na něco odkazovat?
Název kapely jsme zvolili tak, aby byl výstižný, úderný a snadno zapamatovatelný. Když se řekne ATAK, musí být každému jasné, že nehrajeme dechovku.

Čekají vás letos nějaká živá vystoupení?
Máme naplánovaných několik koncertů, na kterých představíme skladby z naší nové desky. Rád bych ovšem zmínil nedávný koncert v Sobůlkách, kde jsme pokřtili naše CD. Kmotrem se stal Miloš Dodo Doležal, který si s námi zahrál jednu z našich skladeb. Výtěžek z téhle podařené akce byl věnován na pomoc lidem z jihomoravských vesnic postižených tornádem. Na následující koncerty se těšíme a doufáme, že si je s námi užije co nejvíc fanoušků.

Vznik: 2015
Místo: Sobůlky
Styl: metal
Zajímavost: Kmotrem debutu byl Miloš Dodo Doležal.

Facebook ATAK


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení