Mnoho tváří tuzemské scény
czechblade logo
Fresh Blood profily kapel
ANTHOLOGY – S novou zpěvačkou připravujeme další album

ANTHOLOGY – S novou zpěvačkou připravujeme další album

Vydáno: 15.03.2022 11:13 v sekci Rozhovory - Víťa Magua

Slovenští symfoničtí power metalisté ANTHOLOGY vydali v roce 2016 album "Angel's Revenge", které se natáčelo ve studiu Ronalda Grapowa a vysloužilo si kladné ohlasy v recenzích i u fanoušků. V roce 2020 opustila kapelu zpěvačka Raylyn Shayde a zhruba půl roku poté kapela představila ve svých řadách řeckou vokalistku Lilian Anerousi. Nyní probíhají práce na dalším albu, o tom již více baskytarista Miro Grman.


Jak probíhají a v jaké fázi jsou práce na nové desce? Změnili jste nějak způsob skládání a nahrávání oproti předchozím albům?
Vzhľadom na aktuálnu situáciu vo svete ani nás neobišli určité problémy, najmä to, že nahrávanie albumu je trochu spomalené a všetky plány nám nevychádzajú podľa našich predstáv. Peter stihol nahrať bicie už pred nejakým časom, ale do toho prišla neočakávaná personálna zmena v kapele, následne pandémia a s ňou súvisiace obmedzenia, ktoré nám neumožnili pokračovať v nahrávaní. Po obsadení novej speváčky Lilian sme sa rozhodli nahrať spevy hneď ako to bolo možné, pretože nikdy nevieme, kedy prídu ďalšie obmedzenia. Momentálne sú hlavné spevové linky nahraté. V týchto dňoch pracujeme na nahrávaní gitár, orchestrácii a samploch. Spôsob skladania sme od predchádzajúcich albumov vôbec nezmenili, stále sa pri tom hádáme (smiech).

Nahrávání ve studiu Ronalda Grapowa (ex-HELLOWEEN, MASTERPLAN) může být pro mnoho kapel splněným snem. Vy jste v jeho studiu točili obě předchozí desky. Jak se vám s Ronaldem spolupracovalo a bude vaše spolupráce pokračovat i na připravované desce?
Spoluprácu s Rolandom Grapowom sme si veľmi užili. Bolo neskutočné stretnúť sa s takou hudobnou osobnosťou ako je on. Na pripravovanom albume sa Roland už podieľať nebude. Spolupracovali sme s ním na albumoch "The Prophecy" (2014) a "Angel´s Revenge" (2016), ale nový album sme sa rozhodli mixovať v inom štúdiu.

V roce 2020 překvapila fanoušky zpráva o odchodu zpěvačky Ľubici Gavlasovové. Co stálo za jejím odchodem?
Ľubka sa stala maminou na plný úväzok a na kapelu by tým pádom nemala dostatok voľného času. Zanechala za sebou obrovský kus dobrej práce a na novom albume sa podieľala aj kompozične (texty, vokálne linky...). Týmto sa jej chceme ešte raz pekne poďakovať, že to s nami tak dlho vydržala (smích).

Na její místo nastoupila Lilian Anerousi až z dalekého Řecka. Jak se vám ji povedlo objevit a zlákat do sestavy ANTHOLOGY?
Prvý krát sme sa s Lilian spoznali na našom spoločnom koncerte v Aténach. Neskôr, po Ľubkinom odchode z kapely, sme začali uvažovať, kto by ju mohol v kapele nahradiť. Ako prvá nám napadla práve Lilian. Samozrejme, v kapele sme diskutovali o logistických záležitostiach, ale jej kvality nás presvedčili, že by k nám perfektne zapadla. Nakoniec sme ju oslovili, dohodli sme sa na podmienkach spolupráce a ihneď sme začali pracovať na spevoch pre nový album. Zatiaľ môžem povedať len toľko, že spolupráca s Lilian je absolútne skvelá a má veľmi profesionálny prístup ku všetkému čo robíme.

Své desky vydáváte vlastním nákladem. Ani v rámci novinky nebudete zkoušet žádného vydavatele oslovit?
Nový album chceme určite vydať pod hlavičkou vydávateľa. Je to naša priorita a veríme, že sa nám ju podarí splniť.

V ANTHOLOGY se udála zajímavá věc, když jste si zhruba před třemi lety v sestavě s kytaristou a basákem prohodili nástroje, což trvá do dnešních dnů. Jaký tohle mělo důvod?
Lofo prišiel do kapely na zástup basgitaristu, pretože v tej dobe od nás odišiel Kristián. S odstupom času sa z neho stal plnohodnotný člen. Keďže ku nám prišiel z jeho predchádzajúcej kapely, kde pôsobil ako sólový gitarista, skúsili sme tieto pozície v kapele prehodiť. Očividne to malo pozitívny dopad na chémiu nášho zoskúpenia.

Na předchozím desku "Angel's Revenge" jste vybírali finance v crowdfundingové kampani. S jakým úspěchem skončila a podařilo se vám potřebné finance nasbírat podle vašich představ?
Crowdfoundingová kampaň nám veľmi pomohla pri realizácii tohto albumu. Určite využijeme túto možnosť aj pri nadchádzajúcom albume, pretože každá finančná pomoc môže posunúť zvuk a kvalitu albumu na vyššiu úroveň.

Anthology

Na desce spolupracoval také anglický death metalový vokalista Connor Sanders (ULGARD). Jste spolu v kontaktu i nadále a uslyšíme ho i na novince?
S Conorom momentálne v kontakte nie sme. Naša spolupráca bola iba „jednorázovka“. Tento krát nám na albume bude hosťovať famózny Tomáš Smida (BRAINSCAN).

Zúčastnili jste se s kapelou výborného, bohužel již zaniklého festivalu Made Of Metal a stejně tak slovenského More Than Festu. Zkuste zavzpomínat na obě tyto akce.
Obe tieto open-air akcie boli skvelou skúsenosťou zahrať si na veľkom pódiu pred početným publikom a porozprávať sa so svetovými hudobníkmi v backstage. Veľmi nás mrzí, že tieto festivaly sú už minulosťou a zostáva nám len veriť, že podobné akcie sa u nás objavia častejšie aj v budúcnosti.

Facebook ANTHOLOGY

Vznik: 2008
Místo: Nižná
Styl: power-symphonic

Diskografie:
2011 - Exitus
2014 - The Prophecy
2016 - Angel's Revenge

Sestava:
Lilian Anerousi - zpěv
Marián Gonda - kytara
Martin Lofaj - kytara
Miroslav Grman - baskytara
Peter Pleva - bicí nástroje


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kapela HEX sa teší získaným oceneniam a predstavuje svoju letnú novinku Iná ako ostatné Kapela HEX sa teší získaným oceneniam a predstavuje svoju letnú novinku Iná ako ostatné
Vydáno: 25.04.2024 v sekci Aktuality
Skupina HEX predstavuje svoju letnú pesničku "Iná ako ostatné", ktorá je doslova iná ako ostatné už len tým, že vznikla v spolupráci s vokálnym triom SERENADERS’ SISTERS. Táto zaujímavá kombinácia v spojení s vtipným textom a... číst dále
Kapela MARZ vydává nový singl z chystaného třetího alba Kapela MARZ vydává nový singl z chystaného třetího alba
Vydáno: 25.04.2024 v sekci Aktuality
Své již třetí album chystá kapela MARZ frontmanky Markéty Zdeňkové letos na podzim. Nyní z něj představuje píseň "Jen tak", která inspiruje k tomu žít přítomným okamžikem. Živě ji můžete slyšet na koncertě v pražském... číst dále
SEBASTIEN vydávají první cover své kariéry - Slzy tvý mámy od OLYMPIC - jako duet s Láďou Křížkem SEBASTIEN vydávají první cover své kariéry - Slzy tvý mámy od OLYMPIC - jako duet s Láďou Křížkem
Vydáno: 24.04.2024 v sekci Aktuality
SEBASTIEN to s novou posilou v pětici rozjíždí na plné obrátky. Právě vydávají druhý singl z chystané desky „Quo Vadis“ s názvem „Slzy tvý mámy“. Jestli vám už teď jméno skladby zní povědomě, věřte svému úsudku... číst dále
ŽÁDNEJ STRES vydává album ŽÁDNEJ STRES vydává album "Cesta" a zve na křest do Třemošnice
Vydáno: 24.04.2023 v sekci Aktuality
Album, které se nejen názvem, ale i v mnoha textech, točí kolem takříkajíc denního chleba většiny interpretů a muzikantů vyšlo 21. dubna. K dispozici je pro fanoušky v digitálních distribucích jako je Spotify apod., a taky ve... číst dále
MASH - Máme chuť udělat to po letech trochu jinak MASH - Máme chuť udělat to po letech trochu jinak
Vydáno: 14.03.2023 v sekci Rozhovory
Sestavu plzeňské hardrockové formace MASH postihlo v půli loňského roku personální zemětřesení. Co za ním stálo, je námětem první otázky následujícího povídání se zakládajícím členem kapely, kytaristou Milanem Rážem a... číst dále