Kapela SLEEP TWITCH vydává EP Beta Brut

Vydáno: 16.11.2022 13:52 - Jan Moravec

SLEEP TWITCH_cdKapela SLEEP TWITCH vznikla před necelými dvěma lety a z debutového EP "Alpha Apex" zaujala singlem "DHQ" (zkratka znamená Drawn, Hanged, Quartered – pojmenování nejbrutálnějšího středověkého trestu). Jedná se o postupně gradující a dynamickou skladbu, v níž dominuje výrazná basová linka, špinavá kytara a úsporný zpěv.

SLEEP TWITCH tvoří tři muzikanti, kteří si prošli kapelami THE LININGS, LILLION BROSIS nebo MY DEAD CAT. Nyní vydávají druhé EP s názvem "Beta Brut", nahrávané opět v pražském studiu Parlay Sound, o mix se postaral v brně usazený Novozélanďan Rhys Braddock, nahrávka se masterovala v bratislavském Pulp Studiu pod vedením Jakuba Hríbika. Artcover byl vytvořen pomocí platformy umělé inteligence DALL·E 2.

"Beta Brut" obsahuje tři skladby, na kterých kapela ukazuje posun spíše k písničkám. Zpěvák a kytarista Wlado dodává: „Nedokážu posoudit, jestli a nakolik se nové písničky liší od těch z prvního ep – rozhodli jsme se být sebevědomější a přímočařejší a jít víc hlavně po písničce. na skladbách jsme pracovali skoro rok a chtěl bych poděkovat vegymu, rhysovi a kubovi za to, jak nám pomohli naše představy zhmotnit ve finální dílo – teď se připravujeme na koncerty a už pracujeme na další nahrávce...“

Sleep Twitch - DHQ
Facebook SLEEP TWITCH


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení