THE ATAVISTS chystají album Prettier Than You

Vydáno: 28.11.2022 06:26 - Czech Blade

Královéhradečtí rockeři THE ATAVISTS vydávají v pátek 25. listopadu videoklip k písni "Prettier Than You". Jde o třetí singl ze stejnojmenného alba, které vyjde týden před Vánocemi. “Snad u každého našeho klipu říkám, že je to jako sen v horečce. A řeknu to i tentokrát. Naše zkušebna, ale na naše nástroje nehrajeme my, ale pětice dívek. Najednou nehrají na kytary, ale na zeleninu a pečivo. Za nimi se promítá pelmel psychedelických animací a záběry z pořadu Kolotoč,” říká frontman kapely a autor písně Adam Krofian. “Celé jsme to připravovali jen pár dní a natáčeli jsme to sami. Mohlo to skončit průšvihem. Ale dopadlo to skvěle. Podle mě. A podle všech, kterým jsme to zatím ukázali,” dodává.

Ve videoklipu divák neuvidí členy kapely, ale pětici dívek z fiktivní pardubické kapely Broskvičky. “Tlačil nás čas. Uvědomili jsme si, že jestli chceme desku vydat ještě letos, na přípravu singlu máme sotva tři týdny. Neměli jsme nic. Počítali jsme s nějakým na koleni udělaným lyric videem. Parta mladých hereček kolem Aničky Řehůřkové nám napřed nabídla, že jsou k dispozici, později samy přišly s nápadem že by mohly místo nástrojů hrát na jídlo a nakonec ho sníst. Díky, bereme,” vysvětluje Adam Krofian.

“Celý klip stojí na dobré náladě a skvělém herectví Broskviček, takže poděkování patří hlavně jim. My jsme jim jen do jejich spontánnosti přimíchali trochu greenscreenu, který z videa dělá chaos, u kterého člověk neví, na co se má koukat dřív,” dodává Krofian. Kamery a střihu se chopil baskytarista kapely Hugo Trkal.

Celé album Prettier Than You vzniká ve spolupráci s producentem Amákem v pražském studiu Golden Hive. Vyjde v pátek 16. prosince.

The Atavists - Prettier Than You
Facebook THE ATAVISTS


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení