Peklo si děláme ze života často sami, ví LAUTR

Vydáno: 27.03.2023 11:25 - Jan Moravec

LAUTR_cdMoravskoslezská hard & heavy parta LAUTR vypustila do světa nové album "S peklem smířený". Přináší na něm to, na co jsou fanoušci kapely zvyklí. Chytlavé refrény, energii, texty ze života, prostě písničky, které si chcete zpívat.

Nové album kapely LAUTR nese název "S peklem smířený", ale black metalové texty s opěvováním Satana nečekejte. Pojmenování desky vzniklo kombinací názvů dvou písniček, které na něm najdete – "Sám se sebou smířený" / "V pekle" – a uvědoměním, že peklo si ze života často děláme sami, bojem sami se sebou. „Když jsi sám se sebou smířený, je všechno akorát...“ můžete slyšet hned v úvodní skladbě.

Stejně jako předchozí album "Půlnoční anděl", i nová deska obsahuje jednu raritní předělávku. Je jí metalová verze lidové písně "Ej padá padá rosenka". K jejímu nahrávání si LAUTR přizval legendárního muzikanta, bývalého člena kapel BLUE EFFECT a SLS Leška Semelku. „K předělávce Rosenky jsme se dostali vlastně náhodou. Hrávali jsme ji na zvukovkách, když jsme nastavovali aparát a nějak nám zůstala pod kůží. Všichni známe verzi ze 70. let v podání BLUE EFFECT, takže jsme k ní přistupovali s respektem, ale naši verzi jsme chtěli udělat jinak. Prostě po našem. Díky Leškovi tam ale návaznost na BLUE EFFECT je. I když na jejich albu "Svitanie" tuhle písničku zpíval Olda Veselý, na koncertech byla v podání obou.“ říká kapelník LAUTRU Jožo Hladký.

Nová deska kapely LAUTR "S peklem smířený" přináší deset písniček, které potěší fanoušky poctivého hard rocku a metalu. Většinu z nich kapela plánuje zařadit do playlistů následující koncertní a festivalové sezóny.

Křest alba proběhne vysoko - 1.dubna na Srazu mániček na Lysé hoře.

LAUTR - Rosenka feat. Lešek Semelka
Facebook LAUTR

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení