ŽÁDNEJ STRES vydává své druhé plnohodnotné album

Vydáno: 06.04.2023 07:02 - Víťa Magua

Známá česká ska-punkrocková stálice ŽÁDNEJ STRES přichází s plnohodnotným albem pojmenovaným „Cesta“. Album obsahuje deset písní, které kapela nahrála pod taktovkou zkušeného Tomáše Frödeho ve studiu „I“. Kapela na desce pracovala poslední rok a je z ní cítit vyzrálost současné sestavy. Deska se chlubí pro kapelu tradiční hravostí v textech, silnými melodiemi a v neposlední řadě perfektním zvukem.

Na albu jsme chtěli zachytit současné rozpoložení kapely a její chuť tvořit. Každá píseň je trochu jiná a po hudební stránce se nebojí experimentovat a jít za hranice žánru“, říká kytarista Ondřej „Bruce“ Budinský. Na desce se tak objevují songy jak tradičně ska-punkové, tak i více rozkročené k rocku s lehkou příchutí metalu nebo třeba i popu.

Kapela v této sestavě hraje již přes dva roky, chtěli jsme tedy zachytit její kreativní potenciál a využít toho, že každý z kapelních skladatelů má jiné hudební kořeny, výsledek se tak perfektně doplňuje a dotváří pestrost alba“, prozrazuje Ondřej Tichý, který spolu s Ondřejem Budinským a Ondřejem Kosinou stojí za většinou písní.

Sestava kapely nyní čítá osm členů – Ondřej Kosina za bicí sestavou, s rytmikou mu na baskytaru pomáhá Ondřej Tichý, který se stará i o doprovodné vokály, Jiří Štursa jako hlavní zpěvák, kytarovou sekci zastupuje Ondřej Budinský a Marcel Vaňhát. Pro kapelu typické dechy obstarává Pavel Aksler na pozoun a Pepa Škroch s trumpetou, Harmoniku tradičně drží Filip Prokop. Kapela nedávno oslavila patnáct let své existence, v roce 2011 vyšlo její první album s názvem „To je vono“.

Kapela podpoří CD jarním turné s eponymním názvem, které oficiálně začne 1.3. v pražském Rock Café. Křest nového alba proběhne 6.5. v KD Třemošnice a CD bude k dispozici 21.4. na Spotify a dalších platformách.

Žádnej stres

 
Facebook ŽÁDNEJ STRES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení