Frankenstein znovu v RockOpeře: Divadlo letos oslaví čarodějnice hororově

Vydáno: 24.04.2023 11:07 - Czech Blade

RockOpera Praha oslaví letošní pálení čarodějnic (30. 4.) s hororovým Frankensteinem. Adaptaci slavného románu Marry Shelleyové o ohyzdném monstru s lidskými city divadlo reprízuje tento rok poprvé. V hlavních rolích se opět představí Viktor Dyk, Jan Toužimský a Žántí.

„Frankenstein je pokračováním hororové série, kterou jsme kdysi začali s Vymítačem. Tentokrát jsme nezpracovávali starou pověst, ale román, který se běžně objevuje i v povinné četbě na středních školách,“ popisuje výkonná ředitelka, libretistka a zpěvačka Pavla Forest.

Frankensteinův příběh se poprvé dostal k veřejnosti v roce 1818. Pro diváky je atraktivní i dnes. Dokazuje to vysoká návštěvnost, které se zatím těšily všechny reprízy jeho adaptace od RockOpery Praha. Divadlo navíc předlohu zaktualizovalo také tím, že ji jako v případě všech svých ostatních projektů divákům předkládá v podobě rockových a metalových skladeb.

„Na románu nás zaujalo, že je v literatuře prvním dílem svého druhu a že ho napsala žena. Postavy v něm mají emotivní, podvědomé reakce. Z toho vychází i choreografie Iriny Andreevy, která působí až animálně,“ uvedla pro Novinky.cz před časem Forest.

Kromě Dyka, Toužimského a Žántí se diváci mohou těšit také na Žántí, Honzu Tláskala, Pavlu Forest, Helenu Kubelkovou, Magdalénu Tempírovou, Petra Opavu a další.

RockOpera Praha - Anatomie
Facebook RockOpera Praha


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení