Kafka v RockOpeře končí. Diváci uvidí absurdně vtipný Proces naposledy

Vydáno: 05.05.2023 06:40 - Czech Blade

RockOpera Praha oznámila derniéru svého díla "Proces". Hudebně dramatickou adaptaci románu Franze Kafky s Viktorem Dykem v hlavní roli diváci zhlédnou naposledy 11. května.

„Kafku milujeme. Je nám velice líto, že ho u nás hrajeme naposledy, ale vše jednou končí. Viktor Dyk je v roli Josefa K., kterého z neznámého důvodu zatknou, naprosto fantastický. Nenechte si ho ujít. Takhle ho už u nás víckrát neuvidíte,“ říká výkonná ředitelka, libretistka a zpěvačka Pavla Forest.

Ta na ambiciózním projektu, který si dal za cíl představit veřejnosti Franze Kafku z veselejšího úhlu pohledu, pracovala opět s uměleckým ředitelem, skladatelem a klávesistou Milanem Steigerwaldem. Proces měl premiéru v roce 2016.

„Kafka bývá vnímán především jako pesimistický autor. Je ale známo, že při předčítání svého románu Proces brečel smíchy. To, co bral jako vytříbený absurdní humor, na mnohé působí pouze jako vyobrazení stísněnosti a bezvýchodnosti. Jak už sám autor napověděl svými reakcemi při interpretování vlastního textu, dá se na jeho dílo nahlížet také z veselejší stránky,“ poznamenal Steigerwald.

Diváci se v Procesu mimo Viktora Dyka mohou těšit také na Honzu Tláskala, Pavlu Forest, Jana Toužimského, Jiřího Zonygu, Žántí, Petra Opavu, Danielu Gildenlöw Langrovou, Miroslavu Časarovou a další.

RockOpera Praha - Jen pár vět
Facebook RockOpera


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení