Kultovní Kladivo na čarodějnice od TÖRR vychází v reedici

Vydáno: 09.09.2023 09:19 - Jan Moravec

TÖRR_cdKultovní album blackmetalových TÖRR „Kladivo na čarodějnice“ z roku 1993 vychází na CD a LP v limitované reedici po remasteringu a s atraktivními bonusy. Také je poprvé k dispozici na digitálních službách.

„Kladivo na čarodějnice“ TÖRR vydali jako svoje čtvrté studiové album. Obsahuje raný repertoár, kapela se na něm vrátila ke skladbám z let 1986 - až 1989. Za uplynulých třicet let se v historii československého metalu stalo kultovní sběratelskou raritou.

„V září roku 1986 jsme se dali dohromady s Otou Herešem a Milanem Hávou a během jednoho měsíce napsali písničky pro první demo ‚Witchhammer‘, které bylo znovu studiově nahráno v roce 1993 pro vydavatelství Monitor. Tenkrát bych neuvěřil, že se bude ještě po více jak třiceti letech reedovat a lidé ho budou chtít slyšet. Chemie, kouzlo, magie a štěstí,“ komentuje nové vydání původní člen TÖRR, baskytarista Vlastimil Henych, a Ota Hereš, zakladatel skupiny, doplňuje: „Je pravda, že skladby byly tenkrát napsaný rychle, protože jsme byli nabitý energií a chutí dělat právě tuhle hudbu. Je skvělý, že se teď znovu objeví na vinylech a CD.“
Limitovaná reedice alba má výpravnější podobu. Nahrávka prošla analogovým remasteringem a booklet byl obohacen o dobové fotografie a reprodukci unikátního prvního plakátu skupiny z roku 1987. Vinyl vychází na 180 g LP se splatter efektem.



Facebook TÖRR


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení