Festival Valník - 16. a 17. srpna 2024 – letní kino Slaný

Vydáno: 04.08.2024 10:41 - Czech Blade

Již dvacátý pátý ročník slánského hudebního open air festivalu Valník se uskuteční jako obvykle předposlední srpnový víkend v příjemném a útulném prostředí areálu letního kina ve Slaném.
Název tradičního festivalu, který vám může připadat trochu kuriózní, vznikl díky legendárnímu nultému ročníku v roce 1999. Ten se totiž odehrál na místním fotbalovém hřišti na skutečném valníku.

Festival se stejně jako v posledních letech bude konat jako dvoudenní akce a vystoupí na něm třicet skupin. Dramaturgie vychází především z punk rocku a jeho odnoží, ale je jako obvykle dost pestrá a proložená styly jako ska, rock, folk, rock’n‘roll či hardcore.

I když je festival rockovou akcí, bude jednou z jeho hlavních hvězd písničkář POKÁČ, mimo jiné bývalý student slánského gymnázia. Dalšími velkými taháky jsou pak známé a oblíbené skupiny stylu ska STO ZVÍŘAT a FAST FOOD ORCHESTRA, po letech zavítá na Valník také ikona českého reggae, kapela ŠVIHADLO. Pomyslnou třešničkou na dortu by pak měla být legendární rocková parta MŇÁGA A ŽĎORP, patřící bezesporu mezi nejvýraznější hudební kapely české porevoluční éry se spoustou známých hitů, které už téměř zlidověly. Na Valník se pak vrací po předlouhých jednadvaceti letech.

Sekundovat budou české punkové legendy SPS a N.V.Ú. včetně předních kapel naší punkrockové scény, jimiž jsou především oblíbené a spolupořadatelské domácí slánské TOTÁLNÍ NASAZENÍ, z dalších potom žádané party jako PUNK FLOID, HOUBA, VISION DAYS, VOLANT s jejich tolik typickým saxofonem nebo Slováci BRATISLAVSKÉ DIEVČATÁ.

Rock šmrnclý špetkou punku nabídnou ZAKÁZANÝOVOCE a COVERS FOR LOVERS, do folk rocku zabrousí slánští DERATIZÉŘI, do rytmů ska potom PESHATA a ŽÁDNEJ STRES. A aby punk rocku nebylo málo, ve svižných rytmech zahrají také ŠVINDL, MZH, NÍZKÁ ÚROVEŇ nebo ZPUTNIK.

Vyznavače tvrdší hudby jistě potěší nejen legendární NAŠROT, ale i další kapely podobného ražení jako například hardcorové smečky KONFRONT nebo JUST WÄR.

V rámci tradiční podpory regionální scény vystoupí také například místní známé a kultovní kapely DILEMMA IN CINEMA, SVOLOČ, S.N.A.D. či mladíci ROZKVĚTY.

Z mladší generace kapel se jako host opět představí zástupce soutěže Skutečná liga, jímž bude tentokrát skupina WOTAZNÍK.

VALNÍK 24_plakát

Facebook VALNÍK


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení