Nové album kapely MARZ ukrývá silné výpovědi

Vydáno: 13.09.2024 13:18 - Czech Blade

MARZ_cdNové album s názvem "#silnouzenou" hudební skupiny MARZ, vedené zpěvačkou a kytaristkou Markétou Zdeňkovou, obsahuje především písně na téma emancipace, odpoutání se od toxických vztahů a zaměření se na sebe sama. Hashtag v názvu ale poukazuje i na odvrácenou stránku současné tendence všechno zvládnout, prezentovat se na veřejnosti a sociálních sítích coby perfektní, šťastní a úspěšní lidé nedávající najevo své slabiny. Křest alba proběhne 26. září v Praze a 28. listopadu v Brně.

„Nahodí úsměv na instagram, už je zas #silnouzenou. Možná to ani mámě nepřiznám, jak tvrdou platím měnou.To jsou slova písně "Ale moje srdce", z níž vychází název desky. Vznikl k ní i videoklip fotografky a kameramanky Doroty Holubové, který se odehrává v magicky působící „srdeční krajině“, vytvořené pomocí barevných fólií malířkou Kristínou Kandrikovou. Účinkuje v něm zpěvačka Markéta Zdeňková v dialogu s tanečnicí Ingou Zotovou Miksinou (Spitfire company). 

Zdeňkovou, která je frontmankou a výhradní autorkou všech písní a textů kapely MARZ, k ní inspiroval známý seriál Ginny and Georgia: „Hlavními protagonistkami jsou matka s dcerou, jedna reprezentuje tvrdý přístup člověka, který se musel v životě lecčím protlouct, druhá je možná naivním, ale silným hlasem srdce, které zůstává zranitelné. Myslím, že obě ženy mohou být i symbolem dvou pólů v každém z nás, které je třeba vyvažovat komentuje Markéta. Úvodní píseň předznamenává téma zastřešující v podstatě celé album - naslouchání hlasu vlastního srdce, a to jak ve vztazích, tak v tom, jak chceme žít. Zdůrazňuje i téma smrti, jejíž blízkost nám může pomoci nahlédnout naše vztahy z jiné perspektivy. Najdeme tu rytmické „vypalovačky“ i závažné balady, jejichž slova se někdy blíží poezii.

Deska "#silnouzenou" vyšlo vlastním nákladem, křest alba se koná 26. října v Praze v dejvické Klubovně, kde jako host vystoupí písničkář Vojtěch Urbánek, a 28. listopadu v brněnské Staré Pekárně. 

MARZ - Ale moje srdce

Facebook MARZ


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení