ARE YOU LOCAL? - Waiting For A Blackout

Vydáno: 21.01.2015 00:00 -

ARE YOU LOCAL?

Waiting For A Blackout

Vlastní náklad

Stopáž: 26:32

ARE YOU LOCAL? je velmi mladá kapela složená z velmi zkušených hudebníků. Seskupení S.L.U.T, které je přímým předkem AOL? mělo úspěch nejen u nás, kluci tehdy jako první tvrdší skupina získali smlouvu s nadnárodním vydavatelem a podívali se například do Ameriky. Aktuálně se ale vyvinuli do jiného druhu a začali se vším hezky od začátku. Sestava je tak v podstatě stejná (ubyl kytarista, který založil S.L.U.T  a přibyl vokalista).  Co se hudby samotného debutu "Waiting For A Blackout" týče, nemám si nač stěžovat. Je to dobře nahraná energická exploze plná hutných kytar, dominantních bicích ale třeba i zajímavých zvratů. Bezpochyby nejlepší je závěrečná klipovka "Therapy", která mi už po prvním poslechu zněla příjemně v uších ještě hodně dlouho.  



Kromě toho je celé album koncepční a jeho příběh můžete nejen poslouchat, ale i vidět. AYL? totiž kromě desky vydali i komix, který celé vyprávění doprovází. 

To všechno je moc super, kapela nezanedbává ani propagaci, takže když si je proženete googlem, něco málo se dočtete. Ale stejně mi něco brání v tom, poslouchat je nějak pravidelně. Desku jsem si pustila asi desetkrát a pořád přemýšlím nad tím, co je špatně, proč mě to zas tak moc nebaví, nepočítám-li zmíněný song "Therapy". Možná to není úplně můj žánr. Mě osobně by se to líbilo melodičtější, víc chytlavé. Hlavně mě trochu mrzí zpěv. Pro mě jsou vokály vždycky to nejdůležitější a u ARE YOU LOCAL? mi přijdou trochu monotónní. Asi už jsem odkojená něčím trochu jiným. 



Ať je můj názor ale jakýkoli, určitě doporučuji alespoň jeden poslech, protože i přes věci, které mě úplně nesednou, jsem si jistá, že svoje posluchače si to najde a na koncertech nemusí být prázdný sál. 

Hodnocení: 4/6


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení