CUTTERRED FLESH v Plzni a Hradišti pokřtí pátou desku

Vydáno: 28.09.2024 08:51 - Czech Blade

CUTTERRED FLESH patří k nejstarším tělesům, které na tuzemské scéně máme. Kapela založená v Karlových Varech roku 2001 o sobě obzvlášť v posledních pěti letech dává hodně vědět. Zintenzivněla koncertní činnost, hojně jezdí za hranice a na posledních dvou deskách krom většího zapojení melodií, atmosféry a techniky řádně zmodernizovala sound. Především letošní povedená deska „Love at First Bite“, na níž karlovarští začali doslova psát vlastní pravidla hry, je toho důkazem.

Pětice na novince do jinak rigidního brutal žánru vpravila spousta osvěžujícího a zapojila i progresivní myšlenky, takže ač CUTTERRED FLESH stále vyvijí tlak a drtí, zároveň jim nechybí rozmanitost, která z nich dělá moderní deathmetalové těleso, jdoucí s dobou.

CUTTERED FLESH_plakát 1

Taková deska si žádá oficiální uvedení na trh. „Love at First Bite“, která vyšla v květnu u agilního labelu Transcending Obscurity, bude pokřtěna v Plzni Pod Lampou a Uherském Hradišti v Míru, kde CUTTERRED FLESH novou desku řádně představí a dopomohou jim k tomu další čtyři spolky.

NECROTTED z Německa sdílí k hudbě s CUTTERRED FLESH podobný přístup, ačkoli jejich tvorba je melodičtější a ne tak natlakovaná a nese víc deathcore prvků. Od založení v roce 2008 vydali pět alb, na poslední desce „Imperium“ (2023) se oddávají i blackened náladám, ale téměř jistě jí na poli současného death metalu zanechávají zvučnou stopu.

CUTTERED FLESH_plakát 2

Dalšími spolukmotry budou tři tuzemské stálice, z nichž hned dvě si říkají o titul ‘legendy’. Jednak obnovení ISACAARUM, kteří osobitě spojují black s grindem (zpěvák Chymus na obou akcích oslaví padesátku), a dále INGROWING, kteří před dvěma lety v sestavě přívitali staré členy Zbyňu a Pouzara. Sestavu uzavírají litoměřičtí deathcore sypači ANIME TORMENT.

Facebook CUTTERED FLESH

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení