DEAD DOG LEGACY představují singl a videoklip High

Vydáno: 01.10.2024 07:49 - Czech Blade

Zpěvák a kytarista zaniklé kapely DIRTY OLD DOGS Tomm Prochazka pokračuje v tvorbě s novým projektem, navazujícím na odkaz “psů”. DEAD DOG LEGACY se představují v plné parádě s novým singlem a videoklipem "High".

DIRTY OLD DOGS poslední deskou "Let’s Burn Heaven Again" zpracovávali důležitý léčivý aspekt bolesti ze změn a jejich nutnosti. Zánik kapely byl doslova očištěním starých ran a křivd zanesených špínou minulosti. S Dead Dog Legacy jde Prochazka ještě dál, témata písní se zaměřují na otázku konce a potřeby jeho přijetí.

 „Předchozí kapela mi dokázala pomoci vypořádat se s řadou nepříjemných situací. Ať jsem v životě zažíval cokoliv, muzika to vždy reflektovala. Obnažení se skrze hudbu mě dělá zranitelnějším, ale zároveň mohu nahlédnout dál, než mi moje ego leckdy dovolí. Mění se název, mění se přístup, ale základ zůstává. Věřím, že porozumění smrti mě může zbavit strachů, které mi brání v rozvoji člověka jako takového. A právě hudba je můj nástroj k pochopení i prostředkem k předávání myšlenek,“ vysvětluje Prochazka.

Novinka "High" mluví o konzumním způsobu života a závislostí plynoucích z nestřídmosti, ne však z pohledu kritiky, ale prožitku - „Pád na dno, deprese, partnerské a rodinné krize, násilí, smrt. Takové prožitky jsou strašné, ale jsou i  obrovskou zkušeností, kterou člověk může předávat dál. Základem je pochopení sebe i druhých. Hojení bývá zkrátka někdy velmi nepříjemné," dodává Prochazka.

Skladba se nahrávala v Olomouci v prostorách zkušebny a studia kapely, o mix a master se postaral Amak Golden z pražského studia Golden Hive. Videoklip vznika během noční projížďky Olomoucí a jejího okolí.

Kapela ve složení zpěvák a kytarista Tomm Prochazka, kytarista Jan Zatloukal, baskytarista Romero Parada, bubeník Pita a doprovodná zpěvačka Zuzana Neubauerová dokončuje pod producentským dohledem Amaka Golden debutové album s plánovaným vydáním na jaře 2025. Živě můžete DEAD DOG LEGACY slyšet a vidět 8. listopadu v olomouckém Jazz Tibetu společně s pražskou kapelou SYNOVÉ SMRTI.

DEAD DOG LEGACY - High
Facebook DEAD DOG LEGACY


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení