Maximum rock´n´roll. Po osmi letech vychází nová nahrávka ostravských MALIGNANT TUMOUR

Vydáno: 01.10.2024 13:09 - Czech Blade

MALIGNANT TUMOUR_cdPro jedny může být osm let hrozně dlouhá doba, pro druhé ten čas uběhne, že ani neví jak. Podle statistik je prý osm let průměrná délka prvního manželství. V našem případě ale uplynutí osmi let znamená pořádný důvod k oslavě. Přesně tolik času uběhlo od doby, co se na světlo světa vyklubal předchozí dlouhohrající počin ostravských metalrollových úderníků, oblíbené pracovní čety jménem MALIGNANT TUMOUR. Tahle parta vždy šla v hudbě přímo na dřeň a časem se vykrystalizoval jejich svébytný sound, podle kterého je může na první dobrou poznat snad každý. Do vínku si už od začátku dali energii, tah na branku a nezkrotné kytary. Není tím pádem  vhodnějšího názvu pro jejich sedmou řadovou desku než "Maximum Rock´n´roll". AKrom obligátních LP a CD bude k mání rovněž kazeta, stejně jako možnost zakoupení snad všech běžných digitálních platforem. A jak v nedávném rozhovoru pro kulturní deník Ostravan pravil zpěvák a kytarista kapely Bilos, bude to opravdu dostatečný heavy řimbuch.

Nahrávka vychází pod křídly Papagájova hlasatele. Ten má na svědomí nejen vinyl, kde se v útrobách luxusního tripple gatefoldu dočkáte mnoha pozoruhodných překvapení - jmenujme vystřihovací diorámu, z níž si budete moci postavit vlastního malého Bilose, Šimka, Korála nebo Bohdiče a obdivně k nim vzhlížet. V portfoliu vydavatele je samozřejmě i CD ve speciálním digipacku, nebo kazeta, kterou coby hudební nosič PHR vydává takřka po čtvrt století. Autorem obalu je známý kreslíř a grafik Vojtěch „Woody“ Troják, člen další stájové kapely PHR THE ROCKET DOGZ. Na obalu najdete hodně odkazů na historii kapely, místo jejich působnosti i tradovanou pověst jednotlivých členů, což výsledek činí ještě zajímavější a tajemnější.

Za návrat DIY postoji by se dal považovat fakt, že si kapela nahrála desku sama ve vlastním home studiu. Výsledný mix a mastering proběhl v Golden Hive studiu v Praze a má jej na svědomí známý mistr zvuku Amák. I přes relativně dlouhé čekání není výsledek zachycením celé pauzy mezi nahrávkami. Na desce najdete skladby, které vznikaly v posledních dvou třech letech. Na "Maximum Rock´n´roll" na váš čeká dvanáct zářezů tvrdého, rychlého a špinavého rock´n´rollu s metalovým feelingem a tepající organickou produkcí. Kapela si dala za cíl, aby nahrávka zněla co nejvíc živě, a to se jí dle vlastních slov i vědoucího přikyvování labelu zcela povedlo.

Aktuálně MALIGNANT TUMOUR chystají na podporu nahrávky dva nové klipy. První z nich budete moci brzy shlédnout na jejich YouTube kanálu a v říjnu 2024 kapela avizuje krátké turné po západních zemích ve společnosti posledních držitelů ceny Anděl za tvrdou muziku, úderky EXORCIZPHOBIA. Po tour je v plánu křest alba v domovské Ostravě. Bude speciální, ale rovněž bude mít omezenou kapacitu. Odehraje se na jednom speciálním místě v Dolních Vítkovicích.

FB MALIGNANT TUMOUR


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení