PARKETOVÝ LEV zařval Z Mexika

Vydáno: 17.10.2024 08:10 - Czech Blade

PARKETOVÝ LEV_cdPo čtyřech letech od vinylové debutní desky je tu fungl nová řadovka bratislavských punkrockerů PARKETOVÝ LEV. Album opět vydává český label PHR Records.

U PARKETOVÉHO LVA došlo ke změně na postu basáka, protože se legenda bratislavských salónů Dafy věnuje pouze kapele DAFY AND THE RAFTERS. Byl tedy nahrazen Michalem Barčem z glamových FRIDAY WHISKEY. Jádro kapely stále tvoří bratři Ján a Jakub Hrčkovi a zakládající člen Alex Oplt.

Kapela se posouvá a zraje, vždyť debut byl nahraný pouhý rok po vzniku kapely. Není tedy nadsázkou, když konstatujeme, že řadová deska "Z Mexika" pevně sedí v ramonesáckém punku, ale vkládá do něho prvky blues, glamu a občas i silný popový, nebo chcete-li slovenský, smysl pro melodie.
  
Dva z deseti songů byly nahrané v Exponent studiu zkušenou rukou Tomáše Kmeťa a zbývající část alba v bratislavském MMC, v němž je pod nahráváním, mícháním i masteringem podepsaný zkušený plejer Viliam Štrba (Karpina atd.).
 
Deska vychází v omezeném nákladu tři sta kusů a kapela ji podpoří na mini turné po Slovensku, které je aktuálně ve fázi změn po masakru ruky jednoho z členů. Ke každému koncertu je připraven speciální plakát s kočkou. Pro zkušené kočkofily bude zajisté lehké rozeznat, jestli kočky portrétované na plakátech jsou také účastny na obalu desky "Z Mexika".

PARKETOVÝ LEV - Z Mexika
Facebook PARKETOVÝ LEV


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení