Michal Prokop představí na vánočním koncertě ve Foru Karlín písně z nového alba

Vydáno: 26.10.2024 09:02 - Czech Blade

Před sedmapadesáti lety poprvé zazářil a dodnes vyprodává největší české hudební sály. Řeč je o Michalu Prokopovi, který za doprovodu kapely FRAMUS FIVE se svými písněmi oslovuje už několikátou generaci posluchačů. V sobotu 21. prosince se fanoušci vedle největších hitů "Bitva o Karlův most", "Kolej Yesterday" nebo "Blues o spolykaných slovech" mohou těšit i na úplně nové písně z připravovaného alba.

“Od druhé poloviny šedesátých let, kdy jsme s kapelou začali hrát, se toho změnilo hrozně moc. Nezměnilo se ale to, jakým způsobem fanoušky baví naše hudba, a to je skvělé, mám z toho obrovskou radost. Už se moc těším, až se uvidíme v prosinci ve Foru Karlín,” říká s nadšením Michal Prokop.

Vánoční koncerty Michala Prokopa a skupiny FRAMUS FIVE jsou známé jedinečnou atmosférou a často představují vrchol podzimní koncertní sezóny. I letos se k němu přidá několik zajímavých hostů. Ze Slovenska přijede Milan Kňažko – jeden z představitelů listopadu 1989, ale také skvělý herec a nečekaný zpěvák s osobitým a tak trochu cohenovským výrazem. Ten od roku 2019 spolupracuje se skladatelem, textařem a baskytaristou Marianem Zimou a dalšími osobnostmi z projektu Story. Zástupcem mladší generace bude Michal Skořepa, který se v současné době věnuje sólovému hudebně výtvarnému projektu PAN LYNX. Jeho loňská debutová deska "Kdo se bojí, musí do lesa" získala nominaci na Cenách Anděl a na cenách Žebřík se stala objevem roku.

“Výběr obou hostů našeho koncertu není vůbec náhodný, v obou případech jde totiž o nečekanou a zajímavou vazbu k mé poslední tvorbě, bude to překvapení,“ říká Michal Prokop.

“Je pro nás velkou ctí přijmout pozvánku od Michala Prokopa, a zažít tak atmosféru jeho koncertu a publikum, které doufám nezklameme. Velmi se na to těšíme,” říká Milan Kňažko, který na vánočním koncertu vystoupí se skupinou STORY.

“Každá chvíle s Michalem Prokopem má pro mě obrovský význam. Být mu nablízku jak v rovině spolutvůrčí, tak lidské, je pro mě krásná škola. Jeho pozvání na vánoční koncert si opravdu cením, protože tím vznikne další krásný moment, který ve mně zůstane a za to mu upřímně děkuju,” říká Michal Skořepa.

Michal PROKOP_plakátMichal Prokop společně s kapelou FRAMUS FIVE připravuje novou desku, která by měla být hotová do konce letošního roku. Několik písní z připravované desky zazní v exkluzivní premiéře právě na vánočním koncertu ve Foru Karlín. K jedné z písní vznikne i hudební videoklip. Vydavatelství Supraphon by mělo novou desku vydat na jaře příštího roku.

Facebook Michal Prokop

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení