VALDEMAR ON THE RUN vydávají album Focus

Vydáno: 26.10.2024 16:22 - Czech Blade

VALDEMAR ON THE RUN_cdAutorský projekt zpěváka a kytaristy Valdemara Shíbala VALDEMAR ON THE RUN vydává nové album „Fokus“, jež  v sobě spojuje pop-rock, funk, blues a prominentní roli v něm hrají elektrické kytary a hravé texty. Oproti debutovému EP, které se neslo na klidných vlnách folk-rocku, je nová deska mnohem živelnější a klade větší důraz na rytmickou složku.

Valdemar k hudebnímu vývoji kapely říká: „EPčko bylo do velké míry ovlivněno tím, že většina písniček, které na něm jsou, vznikla ještě před kapelou. Byly to songy určené původně jen pro zpěv a akustickou kytaru, které jsem až později do kapely přinesl. Nové songy vznikají od začátku v kapelním kontextu, což naši tvorbu posunulo i žánrově díky synergii, kterou mezi sebou máme. Chtěli jsme hrát živější a funkovější muziku. Začal jsem proto i víc hrát na elektrickou kytaru, která mě obecně inspiruje k jinému hraní a psaní.“

Album nese název „Fokus“ podle stejnojmenného titulního singlu a čítá celkem devět skladeb. Na desce se spolu s Valdemarem podíleli Daniel Páleník (el. kytara), Jaroslav Bárta (klávesy), Daniel Bislimaj (baskytara) a Roman Šmahlík (bicí). Nahrávka vznikala v nahrávacím studiu Golden Hive, na zvuku se podíleli Tomáš Tkáč, Lukáš Martínek a Petr Fleissig.

Desku kapela pokřtí 7.11. na koncertě v pražském klubu Malostranská Beseda, kde s nimi vystoupí také hradečtí MALONE. VALDEMAR ON THE RUN chystají pro své vystoupení jedinečnou show a zahrají v rozšířené sestavě.


Facebook VALDEMAR ON THE RUN


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení