Mnoho tváří tuzemské scény
czechblade logo
Fresh Blood profily kapel

VERDIKT 6. díl: J. C. Smith (SWEET LEOPARD)

Vydáno: 31.08.2015 00:00 v sekci Publicistika - Jirka Štraub

Každý měsíc komentáře od osobnosti tuzemské hudební scény ke skladbám vybraným šéfredaktorem Czech Blade Jirkou Štraubem.

Poslední měsíce jsme se věnovali Velké čtyřce českého glam metalu, nebo aspoň takhle čtyřlístek kapel BAD JOKER’S CREAM, NASTY RATZ, SLEAZY ROXXX a SWEET LEOPARD poprvé veřejnosti představil magazín Fakker! Czech Blade dělal se všemi jmenovanými skupinami rozhovory a reporty ze dvou speciálních koncertů, kde si všechna čtyři tělesa zahrála pohromadě. Byla by tedy celkem ostuda nepozvat si do Verdiktu někoho z Velké čtyřky. Dnešní host je baskytarista SWEET LEOPARD, showman J. C. Smith.

POISON – Nothing But A Good Time
Sakra, to jsi mi hned na startu zvedl náladu. Tohle je jeden z neumírajících songů. Tohle bude hit ještě tak jeden a půl tisíce let. Tehdy se dělala muzika jednoduchá a kvalitní. A ta image…  Není co dodat.

                            

 

DEAD DANIELS – Bomber
První tóny si říkám: „Hmm, škola rocku“. Pak mě překvapila čeština a slyším něco podobného DOZE, kterou mám rád, takže super.  Rád bych DEAD DANIELS viděl naživo. Dokonce mi refrén zůstal v hlavě a pobrukuju si ho. Je to fakt dobrý.

                 

 

RIVAL SONS – Electric Man
No… Není to zrovna moc můj šálek kávy. Tenhle hudební styl mě nikdy moc neoslovil. Přijde mi to takové smutné a já se chci veselit. (Smích) Za to musím říct, že je to opravdu povedený klip a byla radost se na něj dívat. Nemám rád odbyté klipy dělané jen, aby něco bylo. Takže za klip „Gut“. (Úsměv)

               

 

CITRON – Ocelové město
Jooo, CITRON a „Ocelové město“. Prostě klasika, na které jsem vyrůstal a dokonce mám LPíčko mám. Kdo ne, že? Ostravská kapela, ostravská rocková hymna. To je zase takový hit, že je škoda k němu něco psát.

                                

 

NEW YORK DOLLS – Personality Crisis
Kur*a, jak člověk slyší něco takového, tak má chuť popadnout kytaru, skočit k nim na pódium a zahrát si. Tolik energie z toho vychází. Sakra, jak já miluju tu syrovost.

                                   

 

DOGA – Od soumraku do úsvitu
Dobře jim tam dávají ty kočky do těla, co? (Smích) Desku „Detox“ mám doma. Je celá našlapaná a mě osobně se líbí hodně. Dokonce jsem šel na křest. Jejich koncerty jsou výborné. Jedna z mála kapel, co to dělá tak jakoby ještě pořád po staru poctivě a záleží jí na fanoušcích. Taky jsou to super lidi a jsme rádi, že jsme s nimi mohli hrát koncerty.

              

 

STEEL PANTHER – Party Like Tomorrow Is The End Of The World
Ač je to zvláštní, tak je to kapela, co si doma nepustím. Koncerty mají úžasné, je to jedna velká show. Ale spíš než kapela, tak mi to přijde jako jedno luxusní divadlo. Možná, že si někdy až moc dělají srandu z Glamu. Jinak hitmakeři to jsou, to jo. A pobavit opravdu umí a své role zahrát taky. Klip samozřejmě jako vždy dobrý.

               

 

NASTY RATZ – N.A.S.T.Y.
Sakra, nemůžu psát „verdikt“ na kapelu, se kterou kolikrát sdílíme pódium. (Smích) Řeknu půl křivého slova a ukamenoujou mě. (Smích) A chválit je tu by byl trapas. Ale můžu určitě aspoň pochválit kluky, co dělali klip. Dobrá práce. A proto jsme s nimi spolupracovali na klipu taky.

              

 

THE DEAD DAISIES – Midnight Moses
To se jim to hraje v takovém složení. (Smích) Obzvlášť, když mají basáka Marca Mendozu!!! Vynikající basák. Koncert v Rock Café mě fakt překvapil a vystoupení před KISS taky super!!!  Tohle je moje nota.

               

 

DIRTY BLONDES – Fucking Joke
Když já moc nemusím kapely s ženským vokálem… Nevím proč. Prostě mi to tak všechno nějak vyměkne. Hudebně dobré - což o to – ale není to nic, co bych poslouchal. Takový průměr, konzum. Sorry. (Smích)

                                 

 

Nejsilnější článek výběru: Chtěl jsem napsat NEW YORK DOLLS, ale THE DEAD DAISIES to tady vyhráli.  
Nejslabší článek výběru:
DIRTY BLONDES. 
Největší překvapení ve výběru:
Překvapilo mě, že se tu objevili THE DEAD DAISIES a taky mě příjemně překvapili DEAD DANIELS.  
Osobní dojmy z výběru: 
Až mi přijde, že mi to tu někdo všechno vybral na tělo. Super

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
ŽÁDNEJ STRES v kleci ŽÁDNEJ STRES v kleci
Vydáno: 17.06.2024 v sekci Aktuality
Kapelu ŽÁDNEJ STRES kreativní zápal neopouští a po další návštěvě studia "I" a již osvědčené spolupráci s Tomášem Frödem vypouští další singl a videoklip s názvem "V kleci". Jedná se o první letošní singl, který ve... číst dále
KALEIDOSKOK vyrazili na Tour De France KALEIDOSKOK vyrazili na Tour De France
Vydáno: 16.06.2024 v sekci Aktuality
Příznivci cyklistiky už netrplivě vyhlíží start letošní Tour De France. Čekání by jim mohla zkrátit kapela KALEIDOSKOK, které není cizí funk, rock a neštítí se ani popu nebo folku. Její nejnovější skladba nese název podle... číst dále
Swing, který vás pohltí, vyprodává Lucernu, letos už po šesté Swing, který vás pohltí, vyprodává Lucernu, letos už po šesté
Vydáno: 15.06.2024 v sekci Aktuality
Představte si noc plnou blyštivých kostýmů, elektrizující energie a nezapomenutelných melodií. Přesně takové zážitky přináší ORIGINAL VINTAGE ORCHESTRA, ambiciózní big band založený v roce 2016 talentovaným muzikantem Petrem... číst dále
ŽÁDNEJ STRES vydává album ŽÁDNEJ STRES vydává album "Cesta" a zve na křest do Třemošnice
Vydáno: 24.04.2023 v sekci Aktuality
Album, které se nejen názvem, ale i v mnoha textech, točí kolem takříkajíc denního chleba většiny interpretů a muzikantů vyšlo 21. dubna. K dispozici je pro fanoušky v digitálních distribucích jako je Spotify apod., a taky ve... číst dále
MASH - Máme chuť udělat to po letech trochu jinak MASH - Máme chuť udělat to po letech trochu jinak
Vydáno: 14.03.2023 v sekci Rozhovory
Sestavu plzeňské hardrockové formace MASH postihlo v půli loňského roku personální zemětřesení. Co za ním stálo, je námětem první otázky následujícího povídání se zakládajícím členem kapely, kytaristou Milanem Rážem a... číst dále