OLYMPIC slavil ve vyprodané O2 areně pětapadesátku

Vydáno: 09.12.2017 23:16 - Jaroslav Špulák

Skupina OLYMPIC si v sobotu 9. prosince večer jediným výročním koncertem připomněla, že v letošním roce oslavuje pětapadesát let na hudební scéně. Vystoupila v pražské O2 areně, která byla vyprodaná, a pozvala si řadu zajímavých hostů. Během večera pak zahrála a zazpívala největší hity své kariéry, stejně tak jako písničky, které se váží k nějaké zásadní události v historii kapely, anebo je prostě muzikanti mají rádi.
Na pódiu se objevila řada zpívajících hostů, tedy gratulantů. Duet Jedeme dál přišla s Petrem Jandou zazpívat Petra Janů, písničku Otázky Richard Krajčo z formace Kryštof, Je to tvá vina Petr Kolář, Únos bývalý člen Olympiku Jiří Korn a Želvu Michal Malátný z Chinaski, přičemž Marta Jandová v ní hrála na bicí soupravu. Ta za okamžik předvedla nejlepší pěvecký výkon večera, když svého otce bravurně doplnila ve skladbě Slzy tvý mámy.
Na pódiu se sešla také sestava kapely z první poloviny šedesátých let. Spojili se v ní kytarista a zpěvák Ladislav Klein, baskytarista Pavel Chrastina, bubeník František Ringo Čech a Petr Janda. Zahráli skladby Vzpomínka plíživá a Z bílé černou. 
Koncert trval více než dvě a půl hodiny. Diváci si s kapelou mnoho písniček zazpívali a v samém závěru, při skladbě Dynamit, se vzadu na ploše k sezení začalo radostně tančit. OLYMPIC je totiž přece jenom především rocková kapela, které akce opatřená židlemi k sezení na celé ploše tolik nesedí. 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení