Mnoho tváří tuzemské scény
czechblade logo
Fresh Blood profily kapel

Exkluzivně: HARLEJ v Plzni ukončí aktuální turné a navnadí na další. Tentokrát výroční.

Vydáno: 05.05.2015 00:00 v sekci Rozhovory - Jirka Štraub

HARLEJ se chystá zakončit své turné k desce „Na prodej“ koncertem, jímž zároveň naláká i na své chystané podzimní turné k výročí dvaceti let na scéně. Nejen na blížícím se plzeňském koncertě, ale i na zmíněné šňůře bude spousta novinek. Ačkoliv si některé zatím ponechal pro sebe, vyzradil mi kytarista Tonda Rauer alespoň nějaké.

Patnáctého května proběhne v plzeňském Amfiteátru Plaza poslední koncert druhé části turné k aktuální desce „Na prodej“. Zároveň tam naznačíte, jak bude vypadat podzimní turné k dvaceti letům existence kapely. Představíte tam zvukovou a světelnou techniku, jaká se používá na akcích jako Plzeňský Majáles. Navíc chystáte ještě speciální playlist. V čem se bude lišit od toho, který jste hráli na předchozích koncertech turné?
Koncertní set bude o něco delší a samozřejmě dodáme pár starších věcí. Přiznám se, že nejvíce se to projeví až na podzim a v Plzni to přece jenom ještě bude z většiny postavené na playlistu současného tour, ale pár jiných kousků tam bude.

Když jsme už u playlistu, jak ho na podzimním tour pojmete? Budete hrát pouze největší hity nebo i skladby, které naživo běžně nehrajete? Půjdete v něm hlouběji do diskografie HARLEJE?
Podzimní koncerty chceme pojmout jako oslavu toho, jak dlouho HARLEJ hraje, a jako poděkování našim fandům, že nám pořád umožňují se muzikou bavit, takže playlist sestavíme tak, aby se bavili oni i my. Myslím, že lidi chtějí na koncertě slyšet svoje oblíbené písničky, takže je dostanou.


V Plzni vystoupí i JAKSI TAKSI, ALKEHOL a DYMYTRY. Bude se jednat o samostatné koncerty, nebo se kapely ukážou na pódiu i přímo s HARLEJEM v rámci jeho setu?
Budou to samostatné sety. Všechny kapely jsou tam samy za sebe. Samozřejmě ale s největší pravděpodobností dojde na spojení HARLEJE a JAKSI TAKSI v písničce „Show“, kterou jsme společně udělali a společně ji hrajeme na probíhajícím tour.

Zajímavé by spojení bylo zejména v případě ALKEHOL. HARLEJ by vystoupil s Otou Herešem – zakládajícím členem HARLEJE. Je nějaká možnost, že by si s vámi opět zazpíval „Abstinenta“?Myslím, že k tomuhle spojení dojde. „Abstinent“ je přesně jedna z těch písniček, které podle mě udělají lidem radost.

Když KABÁT slavil na Vypichu 20 let, zabrousil do své thrashové éry a zahrál kousek z „Má jí motorovou“. Zahraje HARLEJ – ať už na blížícím se plzeňském koncertě nebo na podzimním turné – i nějakou podobnou připomínku thrashmetalových BRIAN?
K tomu určitě nedojde, HARLEJ je HARLEJ a BRIAN byl BRIAN. Nemá cenu to míchat dohromady. Navíc za sebe se musím přiznat, že kdybych se měl k něčemu vracet, táhlo by mě to spíše k CD „Příliv“, které jsme nahráli jako BRAIN a které bylo dost pomalé a zadumané.

Dočkáme se na podzimním turné i nějakých hostů?
Tyhle věci ještě řešíme. Každopádně na pražském koncertě, který bude vyvrcholením celé šňůry, se asi pár hostů objeví. 


Připomenete během podzimního turné i období, kdy jste vystupovali akusticky?
Unplugged tour bylo pro nás takové odbočení, abychom to zkusili jinak a abychom vyzkoušeli, jestli písničky HARLEJE obstojí i v akustickém kabátu. Bylo to příjemné a možná to ještě někdy zopakujeme, protože nás i lákalo ty věci takhle nahrát, ale jestli bude uprostřed koncertu akustický set, to prozatím nemůžu říct. Spíš ne, ale je to možné. Tohle je věc, která je spíš o náladě, takže to uvidíme na podzim.

Během plzeňského koncertu natočíte nový klip k jedné ze skladeb z aktuální desky. Která to bude?Chceme určitě natočit klip na „Kulisáckou“ a „V dálce možná už svítá“, takže na jednu z nich.

Natočí HARLEJ během svého podzimního turné nějaké živé DVD? Jediné, které zatím má, je „Když chválíme, tak vás“ ještě s Vláďou Šafránkem za mikrofonem. Už jsem se na to sice ptal kdysi v jednom rozhovoru Tomáše Hrbáčka, ale teď by k tomu přece byla nejvhodnější příležitost…
Jo, chceme natočit pražský koncert. Po deseti letech už je načase.

7859 

HARLEJ

Diskografie:
1995  Aj mena ou bejby hel
1997  Hárlej krišna
1998  Hárlejova kometa
2000  Zastavte tu vodu
2002  Musíme se pochválit, máme auto z (M)mostu
2004  Když chválím, tak sebe
2006  Čtyři z punku a pes
2008  University
2010  Harlejland (Kompilace)
2011  ...máme vlka
2012  Teleskopický tele
2014  Na prodej


Sestava:
Tonda Rauer – kytara, Tomáš Hrbáček – zpěv, Martin Kolinss – baskytara, Milan „Hofík“ Hoffman – kytara, Libor Fanta – bicí

Odkazy:
www.harlej.cz
www.bandzone.cz/harlej


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
POLY NOIR vymýjšlí dál. A má velký plány. POLY NOIR vymýjšlí dál. A má velký plány.
Vydáno: 26.06.2024 v sekci Aktuality
POLY NOIR dark country projekt frontmana české stálice INSANIA, který pomalu ale jistě rozbuřuje vody tuzemského hudebního rybníčku, vydává druhý klip z chystané desky „K mýmu ohni nesedej“ s názvem „A vymýšlíme... číst dále
ANTEATER jedou na plný plyn ANTEATER jedou na plný plyn
Vydáno: 25.06.2024 v sekci Aktuality
Pražská tříčlenná kapela ANTEATER vypustila do světa nový singl a klip “Fuel”. Singl byl nahrán ve studiu Damiána Kučery, který se ujal i role producenta. “Fuel” je o vnitřní motivaci a odhodlání překonávat překážky. Je... číst dále
Je fajn byť sebou, spievajú PAPA AKIMBO Je fajn byť sebou, spievajú PAPA AKIMBO
Vydáno: 25.06.2024 v sekci Aktuality
Rockeri z mladej bratislavskej kapely PAPA AKIMBO sa hlásia s ďaľším singlom, tentokrát v pre nich veľmi netypickom zvuku. V pomalej ťahavej skladbe s názvom "Stúpam horou", v ktorej dominujú bicie a až priam chorálový spev, spievaj... číst dále
Hvězdy to mají těžké, hlásí POLETÍME? Hvězdy to mají těžké, hlásí POLETÍME?
Vydáno: 24.06.2024 v sekci Aktuality
Šest let trvalo kapele POLETÍME, než vydala novou řadovou desku. Aktuální novinka „Hvězdy těžký to maj“ je již na světě a kapela na něj upozornila pomocí videoklipů ke skladbě „Už nechci bejt muzikant“ a k titulní písni... číst dále
ŽÁDNEJ STRES vydává album ŽÁDNEJ STRES vydává album "Cesta" a zve na křest do Třemošnice
Vydáno: 24.04.2023 v sekci Aktuality
Album, které se nejen názvem, ale i v mnoha textech, točí kolem takříkajíc denního chleba většiny interpretů a muzikantů vyšlo 21. dubna. K dispozici je pro fanoušky v digitálních distribucích jako je Spotify apod., a taky ve... číst dále